Platforma DA va sesiza Curtea Constituțională: Vom anula toată ședința de astăzi din Parlament

Deputații Platformei DA anunță că se vor adresa la Curtea Constituțională privind anularea votului pe mai multe proiecte de legi numite „controversate” aprobate în ședința de astăzi a Legislativului, care a decurs cu scandal și proteste.

Foto: UNIMEDIA

„Pe bandă rulantă au fost votate proiecte dubioase, care dezbină societatea, sustrag atenția de la politica fiscală, concepută cu creștere de prețuri, scheme, scumpiri, abuzuri. Este o ultimă zvâcnire, încercare disperată a lui Dodon să-și păstreze pârghiile de administrare, inclusiv prin schimbarea subordonării SIS-ului. În scurt timp toată această mârșevenie va fi contestată juridic, ne așteptăm și la proteste”, a declarat deputatul Alexandr Slusari.

„Este un lucru grav, o etapă de degradare a Legislativului fără precedent. Pe lângă show-ul pe care l-ați văzut, socialiștii pretind că au votat acte normative. De fapt, ei au pus bazele federalizării și au acordat statut special limbii ruse, dar noi avem deja pregătite sesizări la Curtea Constituțională pe aceste proiecte, care contravin Constituției. S-au încălcat și toate procedurile prin care trebuie adoptate actele legislative în Parlament și vom pregăti toate demersurile necesare pentru a contesta procedurile respective abuzive prin care au fost adoptate legile.

Au fost votate proiecte de legi controversate într-un haos inimaginabil și ne vom adresa la Curtea Constituțională privind anularea voturilor acordate de o mână de deputați compromiși unor proiecte anti populare și toxice. Vom anula, practic, toată ședința plenară de azi”, a adăugat deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău.

Deputații socialiși și cei din Pentru Moldova au votat astăzi în prima lectură toate proiectele bugetare pentru anul viitor, politica fiscală, precum și trasferul SIS în subordinea Parlamentului.


Pub