Ion Chicu, nedumerit de decizia cu privire la soarta Stadionului Republican: „Orice lege e lege, dar consider că este o eroare”

Premierul Ion Chicu s-a arătat dezamăgit de Proiectul care permite construirea pe terenul unde este amplasat stadionul Republican doar a obiectivelor sportiv-culturale, votat astăzi în Plen. Premierul consideră o eroare să modifici o lege care vizează relațiile bilaterale între parteneri strategici.

Foto: UNIMEDIA

„Orice lege e lege. Dar consider că este o eroare să abrogi/modifici o lege, care vizează relațiile bilaterale între parteneri strategici.

Această convingere a mea e valabilă pentru relațiile noastre cu toți partenerii strategici pe care îi are țara noastră. Cu SUA și alți parteneri strategici avem relații foarte bune și consider că decizia de astăzi a legislativului privind terenul de pe Tighina nu este una reușită. Executivul s-a ghidat pînă acum de legea încă în vigoare și au fost efectuate mai multe activități cu caracter tehnic în comun cu partea americană”, a scris Chicu, într-o postare pe facebook.

Stadionul Republican rămâne în proprietatea statului, iar pe spațiul acestuia vor putea fi construite doar obiective sportive culturale. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Parlament.


Pub