(video) Consecințele altercațiilor din Parlament: Speakerul a rămas fără microfon și tabletă

Președintele Parlamentului a rămas fără dotări tehnice la locul său din plenul Legislativului, după altercațiile de astăzi dintre deputați, care au stricat microfoane și s-au stropit cu apă. Picăturile de apă au ajuns la un bloc electric și l-a defectat, în consecință, speakerul a rămas fără microfon și tableta pe care vedea înscrierile colegilor pentru intervenții.

Foto: UNIMEDIA

Nu se știe deocamdată valoarea pagubelor și nici cât vor dura lucrările de reparare.

„După intervențiile la care am fost martori, tehnicienii au comunicat că pe locul președintelui Parlamentului a ars un bloc, motiv pentru care acolo nu mai e funcțional locul de muncă. De aceea mă aflu aici și nu am nici tableta pe care puteam să văd cine dorește să ia cuvântul. deci ne vom descurca așa deocamdată”, a anunțat Vlad Batrîncea, care a moderat ședința de astăzi.

La final de ședință, Batrîncea și-a cerut scuze de la oameni și de la misiunile diplomatice pentru că au fost nevoiți să urmărească scandalul de astăzi și a adus mulțumiri pentru munca depusă tehnicienilor și secretariatului Parlamentului.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi aici a fost o vandalizare a bunurilor publice. Ne cerem scuze de la cetățeni, de la misiunile diplomatice. Acest lucru nu poate fi numit parlamentarism. Orice decizie se ia de majoritate. Asta e logica Parlamentelor. Cand o minoritate agresivă înjură, ofensează, strică bunurile, rupe microfoane nu e deloc demn și acest lucru se transmite în societate și nu e deloc normal.

Dacă nu erau de acord cu aceste documente sunt instrumente legale prevăzute, moțiune împotriva Guvernului, demiteți și veniți cu alte documente care să vă placă”, a mai adăugat Batrîncea.

Opoziția nu a comentat, întrucât nu se afla în sală. Astăzi ședința s-a produs cu scandal, întrucât PAS, Platforma DA și PD au refuzat să participe la examinarea proiectelor legilor bugetar-fiscale. Aceștia le-au calificat drept legi îndreptate împotriva poporului, pline de scheme și ilegalități.


Pub