(video) Maia Sandu, după votul din Parlament: „SIS nu este bagajul de mână al lui Dodon. Mergem la Curtea Constituțională, iar duminică la protest”

Președinta aleasă, Maia Sandu, anunță un nou protest pentru duminică, pentru a cere demisia guvernării. De asemenea, lidera PAS a declarat că deciziile adoptate astăzi în Parlament vor fi contestate la Curtea Constituțională, calificându-le drept ilegale.

Foto: UNIMEDIA

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi este o dovadă în plus că în Parlament s-a cuibărit un grup de infractori, care nu respectă legea și mai ales nu respectă alegerea poporului.

Când Parlamentul se întoarce împotriva poporului, acest Parlament trebuie dat jos. Duminică ieșim în Piața Marii Adunări Naționale ca să le spune acest lucru.

Ei au votat astăzi legi importante, în două lecturi, în doar câteva minute. Ei nu au înțeles nimic din alegerile prezidențiale. Au votat ca niște mitraliere, lege după lege, ca să-și asigure hoțiile.

Mâine vom depune contestație la Curtea Constituțională și vom opri această tentativă de uzurpare a puterii.

SIS-ul nu este bagajul de mână al lui Igor Dodon, nu le vom permite să-și șteargă hoțiile”, a declarat Maia Sandu.

Ședința de astăzi din Legislativ a decurs cu scandal și chiar altercații între deputați. Opoziția a refuzat să examineze legile bugetar-fiscale, calificându-le drept montate „împotriva cetățenilor. PSRM și deputați din Platforma Pentru Moldova le-au aprobat însă în primă lectură și le-au expus spre discuții publice. Toto astăzi, SIS a fost trecut din subordinea Președinției în cea a Parlamentului.

Și Igor Dodon a calificat evenimentele care au avut loc astăzi în Parlament au fost un spectacol de instabilitate, haos și ură. Dodon spune că a acceptat rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, nu a protestat și nu a chemat lumea în stradă, de aceea solicită deputaților să nu apeleze la violență în plenul Parlamentului.


Pub