14:40:10 18.04.2024
Stiri

Pavel Filip îl îndeamnă pe Igor Dodon, „un copil care a pierdut jocul”, să nu repete GREȘELILE lui Vlad Plahotniuc

Actualitate 03.12.2020 09:37 Vizualizări2927 Autor: Ziarul National
Pavel Filip îl îndeamnă pe Igor Dodon, „un copil care a pierdut jocul”, să nu repete GREȘELILE lui Vlad Plahotniuc


Partidul Democrat (PD) se solidarizează cu președintele ales Maia Sandu și le solicită socialiștilor să renunțe la proiectul de lege prin care Serviciul de Informații și Securitate să fie scos din subordinea Președinției. Liderul democraților, Pavel Filip, îl avertizează pe Igor Dodon să nu se cramponeze de putere, așa cum a procedat acum un an și jumătate Vlad Plahotniuc.

„Avem parte de o agenda-surpriză cu care ne-a fericit coaliția PSRM – Șor. Asta ca să înțelegeți, de fapt, la ce am ținut noi piept în perioada coaliției cu PSRM. Inițiativa socialiștilor de a scoate SIS-ul de sub controlul președintelui ales este copilărească. Copilul a pierdut jocul și vrea să plece cu tot cu jucării. Legea e lege și nu poate fi croită în funcție de conjunctura politică și interesele personale ale cuiva. Am văzut poziția președintelui ales, iar PD se solidarizează cu cetățenii care nu acceptă abuzuri și vor o politică corectă și transparentă. Vom susține eforturile președintelui ales în contracararea destabilizării situației și șmecheriile puse la cale de unii actori politici. Oamenii au votat nu doar pentru schimbări la Președinție, dar și la guvernare”, a spus Filip astăzi, într-un briefing de presă.

De asemenea, Filip le transmite socialiștilor să nu repete greșelile admise anterior de Vlad Plahotniuc.

„Colegi socialiști, nu repetați greșelile altora. Învățați să acceptați înfrângerile. Memoria tuturor e proaspătă, nu călcați pe aceeași greblă pe care au călcat și alții în încercarea de a se menține la putere cu orice preț. Solicităm socialiștilor să retragă acest proiect din procedură parlamentară”.

Totodată, Filip consideră că socialiștii și noua majoritate parlamentară ar trebui să nu mai speculeze cu unele „fumigene”, menite să sustragă atenția de la problemele mari cu care se confruntă societatea.

„Pe fundalul numărului tot mai mare de infectați cu COVID, considerăm că cele trei proiecte legate de statutul limbii ruse, propaganda rusească și prescripțiile medicale în limba rusă sunt doar o fumigenă disperată. Guvernarea încearcă să distragă atenția de la lipsa paturilor de spital, insuficiența medicilor, economia slabă și numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus.. Vedem că în momentele dificile pentru țară politicienii speculează cinic subiectele legate de limbă și valori identitare”, a punctat Filip.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md