05:03:37 19.04.2024
Stiri

VIDEO, UPDATE // Maia Sandu se ALĂTURĂ protestatarilor. „Veniți cu noi, vă FURĂ și pe voi”. Mii de cetățeni au venit la protestul din fața Parlamentului, după ce Maia Sandu a anunțat începerea „luptei” împotriva „grupării oligarhice Dodon-Șor”

Actualitate 03.12.2020 13:12 Vizualizări2106 Autor: Ziarul National
VIDEO, UPDATE // Maia Sandu se ALĂTURĂ protestatarilor. „Veniți cu noi, vă FURĂ și pe voi”. Mii de cetățeni au venit la protestul din fața Parlamentului, după ce Maia Sandu a anunțat începerea „luptei” împotriva „grupării oligarhice Dodon-Șor”


UPDATE // Organizatorii au mulțumit oamenilor prezenți în fața Parlamentului și i-a îndemnat să fie și mai mulți data viitoare, pentru a apăra democrația. Evenimentul a fost declarat închis, iar protestatarii au fost îndemnați să deblocheze bulevardul Ștefan cel Mare pentru reluarea circulației rutiere.

UPDATE // Liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, a chemat cetățenii la „unitate și solidaritate”.

„Nu putem admite ca o majoritate de conjunctură dintre Dodon și Șor să pună stăpânire pe R. Moldova. Avem nevoie de un guvern responsabil, care să administreze criza pandemică și care să-și asume lupta cu corupția”, a spus Năstase.



UPDATE // Miile de oameni din fața Parlamentului scandează „Jos Dodon!” și „Iuda!”. Organizatorii spun că la protest sunt 10 000 de oameni.


Foto: Gheorghe Budeanu



UPDATE //
„Credeam că Dodon va prinde la minte după 15 noiembrie, după ce un milion de oameni i-au spus să plece. Acum a venit în Parlament cu scumpiri. Cât de nesimțit trebuie să fii ca, după un an de secetă și COVID, să vii cu scumpiri pentru anul 2021? Noi vom bloca tribuna Parlamentului. Vă rog să rămâneți aici, pentru că noi mergem să blocăm tribuna Parlamentului, ca niciun proiect cu scheme și minciuni să nu fie votat”, a declarat liderul fracțiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu.



UPDATE // Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că deputații din opoziție vor bloca pentru toată ziua tribuna principală a Parlamentului, astfel încât „coaliția Dodon-Șor” să nu voteze proiectele antisociale.



UPDATE // Președintele ales, Maia Sandu, a fost întâmpinată cu aplauze de către protestatari.

„Vă mulțumesc că sunteți aici pentru a apăra democrația și dreptul de a avea o țară fără corupție, fără sărăcie, o țară în care să ni se facă dreptate. Aproape zece luni Dodon și guvernul său au făcut totul pe dos și din acest motiv avem un numar mare de infectați. Tot din cauza lor suntem nevoiți să ieșim în stradă să ne apărăm votul. Chiar dacă e criză economică, iar oamenii nu au locuri în spitale, majoritatea Dodon - ȘOR se ocupă de reducerea atribuțiilor președintelui. Noi am reușit să-l dăm jos pe Plahotniuc și pe Dodon. Acum trebuie să scăpăm de hoții din Parlament. E nevoie de alegeri anticipate”, a precizat Maia Sandu.

„Anticipate!”, „Noi suntem poporul!”, a scandat mulțimea.



UPDATE // Președintele ales, Maia Sandu, se va alătura protestatarilor. Anunțul privind venirea președintelui a provocat urale în rândul oamenilor prezenți în fața Legislativului.



UPDATE // Protestatarii au salut faptul că opoziția a reușit să blocheze tribuna principală a Parlamentului, pentru ca majoritatea PSRM-Șor să nu voteze scoaterea SIS din subordinea Președinției, dar și „proiectele antisociale”.

CITIȚI și LIVE VIDEO // PROTEST în Parlament: Deputații din opoziție au BLOCAT TRIBUNA, după ce socialiștii și deputații Partidului „Șor” au lăsat pe ordinea de zi mai multe proiecte scandaloase



UPDATE // La protest au venit foarte mulți locuitori din Găgăuzia.

„Acesta este un protest de unitate”, spun organizatorii mitingului.

Un cetățean din Găgăuzia a declarat în fața mulțimii că toți găgăuzii trebuie să înțeleagă că moldovenii nu le sunt dușmani.

„Găgăuzii trebuie să mai înțeleagă că socialiștii îi vor vinde în orice moment pentru un kuliok cu bani”, a spus acesta.



UPDATE //
Vicepreședintele „Partidului Nostru”, Ilian Cașu, susține că e nevoie de alegeri anticipate, pentru a curăța Parlamentul.

„Nouă nu ne-a rămas decât să protestăm și să ne facem dreptate în stradă. Ei în fiecare zi ne sperie că alegerile costă bani, dar fură și fură”, a spus Cașu.



UPDATE //
Deputatul PAS Lilian Carp afirmă că în Parlament s-a formalizat deja o majoritate între Dodon și Șor: „Ei pregătesc furtul unui miliard. De asemenea, astăzi se joacă pe colacii de la această nuntă: Stadionul Republican. Este nevoie de anticipate pentru a opri aceste fărădelegi”.



UPDATE // În fața Parlamentului se adună tot mai mulți protestatari. Sute de oameni continuă să vină în coloane la protest. Cei prezenți scandează „Nu corupției!” și „Anticipate!”.



UPDATE // Sute de cetățeni s-au adunat în fața Parlamentului pentru a protesta împotriva încercărilor socialiștilor de a transfera SIS-ul din subordinea Maiei Sandu în cea a Parlamentului.

„Dodon nu înțelege că a fost trimis la cimitirul politic. Socialiștii încearcă să ne dezbine cu pretinse probleme lingvistice. Ei sunt niște politicieni ratați, care încearcă să uzurpeze puterea în stat și să o împiedice pe Maia Sandu să lupte cu corupție. Nu kuliokarului, nu alianței Dodon-Șor”, a spus deputatul PAS, Oazu Nantoi, în fața protestatarilor.



Președintele ales, Maia Sandu, a chemat cetățenii la un protest în fața Parlamentului care intenționează să decidă, în ședința de astăzi, în privința trecerii Serviciului de Informații și Securitate din subordinea Președinției în cea a Legislativului.

CITIȚI și VIDEO // Maia Sandu anunță că va contesta la Curtea Constituțională inițiativa „PSRM-Șor” de a trece SIS-ul în subordinea Parlamentului și își cheamă simpatizanții la PROTESTE: „De mâine începem LUPTA”


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md