(foto) Magie în bucătărie. Echipa #diez vă recomandă un meniu sănătos și rațional pentru masa de Crăciun

129514589_117529246756953_6290694783745883931_n

Există un singur lucru important pe care trebuie să-l cunoaștem despre mesele de sărbătoare: „Mâncarea nu fuge nicăieri!”. Tocmai din acest motiv este extrem de important să fim raționali atunci când organizăm meniul de Crăciun, să ne focusăm nu pe câte feluri de mâncare vor acoperi masa, ci pe câtă prezență și afecțiune putem oferi de sărbători oamenilor de alături.

Pentru a ne alimenta sănătos, nu este suficient doar să mâncăm produse sănătoase, ci și să fim conștienți de mâncarea pe care o avem în față, deseori însă, de sărbători, multora dintre noi nu ne prea reușește acest lucru și mereu avem impresia că pe masă este prea puțină mâncare.

Și pentru că în spațiul nostru Crăciunul se asociază de cele mai multe ori cu mâncare copioasă, bogată în bucate tradiționale și multă carne, se întâmplă să nu prea dăm mare importanță preparatelor alimentare sănătoase. Cu toate astea, noi nu vă interzicem să savurați din bucatele tradiționale adorate de toți, ci să o faceți în mod cumpătat, iată de ce venim să vă sugerăm și câteva alternative care își pot face loc pe masa voastră de sărbătoare.

Atunci când ne-a prins pandemia prin case, pe site-ul nostru apăruse rubrica „Cantina din carantină”, acolo unde Beatricia Petrașcu, corespondentă de-a noastră din liceu, vă bucura cu rețete ușoare și savuroase. În acest sens noi am decis să selectăm câteva rețete care v-ar putea inspira și bucura papilele gustative la masa de Crăciun!

Una dintre pozițiile meniului poate fi salata cu creveți. Ușoară, sănătoasă și, cel mai important, gustoasă! Pentru această salată ai nevoie doar de cinci ingrediente, iar pentru a vedea modul de preparare, îți sugerăm să dai clic AICI!

Și ce masă de sărbătoare fără aperitive colorate, care nu fură mult timp la bucătărie? Așadar, aici avem bruschete clasice cu roșii și, desigur, mini pizza din vinete, rețetele pentru aceste gustoșenii le găsești chiar AICI!

În continuare vă sugerăm câteva idei dulci pe care Beatricia le-a pregătit în carantină, dar care, de asemenea, pot deveni protagoniste gastronomice pe masa voastră de sărbătoare. Așadar, iată și cele trei tipuri de brioșe care cu siguranță vă vor cuceri prin simplitatea preparării și prin savoarea gustului, vorba este despre: red velvet cupcakes, chocolate cupcakes și fluffy vanilia cupcakes. Rețetele de asemenea le găsiți AICI!

Dar ce Crăciun fără biscuiți de ciocolată însoțiți de un păhar de lapte lăsați lângă șemineu pentru Moș Crăciun? Aceștia nu doar că sunt gustoși, dar și sănătoși, pentru că sunt preparați din făină de ovăz și din alte ingrediente bogate în nutrienți. Despre metoda de preparare găsiți AICI!

Desigur, puteți apela și la îndrăgita rețetă de salată Olivier, friptură, sarmale, cozonac, rulade sau specialitățile casei voastre, important e să fiți raționali și să prioritizați nu mâncarea, ci atmosfera gazdei voastre!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente