Localitățile rurale vor fi asigurate cu medicamente, datorită unui proiect de lege elaborat de deputații Partidului „ȘOR”

famra1

Localitățile rurale vor fi asigurate cu medicamente de calitate și la prețuri corecte, datorită unui proiect de lege elaborat de deputații Partidului „ȘOR”, aprobat de Parlament în prima lectură. Acesta prevede asigurarea localităților unde nu sunt farmacii cu farmacii mobile.

Proiectul prevede modificarea cadrului legal care să permită activitatea farmaciilor mobile. Aceasta înseamnă că mașini special echipate – cu frigidere și alte ustensile necesare păstrării medicamentelor, puse la dispoziție de rețelele mari, vor circula, conform unui grafic bine stabilit, în localitățile din țară unde nu sunt farmacii și vor asigura cetățenii cu medicamente.

Secretarul fracțiunii Partidului „ȘOR”, Marina Tauber a menționat că proiectul este unul absolut necesar în condițiile în care în multe localități rurale nu există farmacii. „La sate lipsesc spitale sau puncte medicale, medici, echipamente și, un lucru elementar – cel puțin medicamentele de primă necesitate. Sunt multe localități rurale în Republica Moldova care nu au o farmacie, iar oamenii – persoanele în etate în primul rând și familiile cu copii trebuie să parcurgă uneori zeci de kilometri până la cea mai apropiată farmacie”, a menționat Marina Tauber.

Potrivit autorilor, farmaciile mobile sunt cea mai optimă soluție în acest sens. Ele urmează să funcționeze după modelul magazinelor sociale mobile.

Amintim că echipa Partidul „ȘOR” a lansat sau a inițiat mai multe proiecte și programe sociale, inclusiv în domeniul asigurării cu medicamente. Printre acestea este programul „Farmacii Sociale”, datorită căruia persoanele cu venituri mici pot procura medicamente la prețuri mai mici decât pe piață. Deputații formațiunii au elaborat și o inițiativă legislativă prin care pensionarii să fie asigurați cu medicamente gratuite, sau la prețuri reduse cu 60-90%.

Taguri: #promo ȘOR
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente