Coaliția PSRM - Partidul Șor a adoptat în două lecturi scoaterea SIS din subordinea președintelui

Anticoruptie.md
03/12/2020
SIS via facebook

Proiectul de lege care prevede că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) va fi luat din subordinea președintelui Republicii Moldova și va fi trecut sub control parlamentar a fost votat joi în două lecturi de 51 de deputați din coaliția PSRM - Partidul Șor, în timp ce opoziția scanda „la pușcărie”.

În dimineața zilei de joi, opoziția a cerut excluderea proiectului de pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului, propunerea însă nu a adunat numărul necesar de voturi. După ce inițiativa le-a fost respinsă, deputații Platformei DA și PAS au blocat tribuna principală a Legislativului.

Amintim că deputații socialiști au înregistrat, miercuri, un proiect de lege care prevede că Serviciul de Informații și Securitate va fi luat din subordinea președintelui Republicii Moldova. Comisia juridică numiri și imunități a aprobat cu cinci voturi un raport pentru două lecturi în acest sens.

Precizăm că în iunie 2019, majoritatea parlamentară a votat un proiect de hotărâre prin care SIS a trecut în subordinea președintelui țării, deși a rămas să fie controlat și de Parlament. Proiectul aprobat atunci prevede că directorul instituției este numit în funcție și demis din funcție de către Parlament, la propunerea președintelui țării.

Anticoruptie.md
03/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii