‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePrimii absolvenți ai Academiei AgTech au primit certificate de participare. Urmează perioada de internship

Primii absolvenți ai Academiei AgTech au primit certificate de participare. Urmează perioada de internship

‹ adv ›
‹ adv ›

În seara zilei de 2 decembrie, cursanții de la prima ediție a Academiei AgTech, au primit Certificate de participare. Cei peste 30 de tineri au avut posibilitatea să asiste la instruirile organizate de către Agrobiznes în parteneriat cu USAID Agricultura Performantă în Moldova și Tekwill, finanțat de USAID și Suedia. 

Oleg Stiopca, specialist al Proiectului USAID/APM, i-a încurajat pe tineri să fie activi și să participe la cât mai multe experiențe de acest fel, să nu le fie frică să investească în dezvoltarea lor. 

„Țin să aduc mulțumiri organizatorilor pentru frumoasa idee care a fost susținută de către doi finanțatori cum este USAID și Tekwill. Mulțumesc participanților că s-au ținut de lecții, dar și speakerilor care au avut dorința de a se împărtăși cu experiența enormă pe care o au în domeniile lor de activitate. Mi-a plăcut să asist la sesiunile în care am învățat multe lucruri interesante alături de tinerii prticipanți. Vă încurajez să  mai participați la astfel de evenimente, pentru că aceasta reprezintă o investiție de lungă durată în dezvoltarea personală și profesională a ficăruia dintre voi”.

Ana Chiriță, Director Strategic și Coordonator Tekwill, a menționat că suportul care a fost acordat a venit să ofere participanților noi competențe și cunoștințe.

„Sperăm că ați reușit să explorați emergența dintre agricultură și IT și veți fi unii dintre ambasadorii care vor implementa aceste instrumente și idei ulterior. Suntem convinși că împreună putem face mult mai multe lucruri frumoase. Ne-am bucură să vă vedem, cât de curând, implementând idei ce țin de agricultură și tehnologii”.

Luminița Crivoi, Director dezvoltare Agrobiznes, a specificat că suportul pe care l-au primit participanții este unul important și motivant.

„Chiar dacă acum un an, când a apărut ideea de a organiza Academia, nici nu ne imaginam cum se poate de realizat, acum deja asistăm la sesiunea de încheiere. Urmează desigur și programul de internship, dar cel mai important pas deja l-ați făcut și anume, ați ales să petreceți aceste 4 săptămâni alături de cei mai buni speakeri. Noi am crezut în faptul că voi sunteți cei care meritați să beneficiați de instruirile organizate în cadrul Academiei. Ne-am dori ca peste câțiva ani să auzim despre voi și despre proiectele interesante pe care le veți dezvolta”.

Mary Nemciuc a constat că dorința participanților de a se informa despre tehnologii și aplicații digitale, care pot fi aplicate în agricultură a servit un motiv în plus de a susține Academia.

„Cunoștințele pe care le-ați acumulat la aceste cursuri sunt foarte valoroase și vor servi drept fundament la tot ceea ce veți face voi în viitor. Este important că ați putut interacționa, comunica și realiza un schimb de experiență”.

Pe parcursul perioadei de studii,  cursanții au asistat la modulele în care s-a discutat despre:

‹ adv ›
  • G2K & Networking și Prezentare;
  • Abilitățile Personale;
  • Instrumente Digitale;
  • Digitalizarea agriculturii;
  • Gândirea Corporativă;
  • Planificarea Strategică;
  • Project Management;
  • Marketing și Vânzări;
  • PR and Communication;
  • Digitalization, google ads, youtube ads;
  • Soluții inovative în agricultură: stații meteo, drone, farmroboți și sere digitale.

Printre speakeri au fost invitați Roman Gluck, Larisa Cepoi, Vladimir Balaban, Monica Zara, Vitalie Iațișin, Alina Beleuță, Dumitru Slonovschi, Dina Ivanov, Ion Faină, Valeria Pușcașu, Andrei Bragarenco și Serghei Samoil.

Cei mai activi dintre tineri vor avea posibilitatea de a participa la programul de intership în cadrul companiilor de top din domeniul agricol. Companiile care au acceptat provocarea lansată de Agrobiznes și s-au arătat deschiși pentru a oferi posibilitatea participanților de a-și consolida cunoștințele acumulate pe parcursul cursurilor online sunt Vadalex Agro, Elitagrotehnologie, Comsales, Elit-Tehnica, Agrostoc.

Absolvenții Academiei AgTech au dat asigurări că vor aplica toate informațiile prezentate și vor iniția proiecte de succes pentru a relansa sectorul agricol din Moldova.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii