image
Sursa foto: Jurnal.md

Un nou dosar pe numele Dorin Chirtoacă; Fostul primar al capitalei e acuzat de abuz în serviciu

Fostul edil, Dorin Chirtoacă, s-a ales cu un nou dosar, al treilea la număr. De această dată, lideul PL este acuzat de abuz în serviciu. Oamenii legii spun că acesta ar fi plătit salarii angajaților primăriei și subdiviziunilor în mod abuziv. De cealaltă parte, Chirtoacă spune că este încă un dosar politic și neagă acuzațiile.

Dosarul a fost pornit la sfârșitul lunii iunie, anul trecut de către Centrul Național Anticorupție, iar în luna noiembrie, 2019 a fost transferat la Ministerul Afacerilor Interne.

Dorin Chirtoacă susține că a semnat o dispoziție în 2012, prin care ar fi plătit salariile angajaților, asta pentru că CMC se afla în acea perioadă în blocaj.

Dorin Chirtoacă a fost primar al capitalei din 2007, timp de trei mandate consecutiv. La 25 mai 2017, a fost arestat, împreună cu alți nouă angajați ai primăriei, în legătură cu dosarul parcărilor cu plată.

La 28 iulie 2017, el a fost suspendat din funcția de primar al mun. Chișinău conform deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani, iar în februarie 2018 și-a dat demisia și a provocat astfel alegeri locale noi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: