image
Sursa foto: Jurnal.md

Deputații din Platforma DA cer ca proiectele bugetelor să fie examinate săptămâna viitoare; „Nu suntem mașină de vot”

Platforma Demnitate și Adevăr va cere azi la ședința Biroului Permanent al Parlamentului, ca politica bugetar-fiscală și cele trei bugete să nu fie examinate în această săptămână, pentru că abia aseară documentele au fost distribuite deputaților pe suport de hârtie, iar în format electronic o parte din ele și acum lipsesc pe pagina oficială a Parlamentului.

„Azi, la ora 10.00, cele mai importante proiecte financiar-economice deja sunt propuse pentru examinarea în cadrul comisiilor permanente, în ideea ca joi acestea să fie propuse plenului pentru prima lectură. Este o bătaie de joc și sfidare a Parlamentului, să examinăm peste o sută de pagini într-o zi. Vă amintesc că proiectele bugetelor în general au apărut în spațiul public doar luni seara. După ce guvernul a întârziat să prezinte politica bugetar-fiscală și bugetele cu 2 luni, acum acest executiv a lui Igor Dodon, forțează nota, iar socialiștii ascultă docil ordinul acestuia”, a mentionat deputatul Alexandru Slusari.

Vicepreședintele Parlamentului a mai adăugat că deputații din Platforma DA, „niciodată nu au fost și nu vor fi mașină de vot”.

„Vă amintim că Moldova este republică parlamentară și îndemnăm Președintele Parlamentului să respecte demnitatea deputaților, mai ales a celor, care nu sunt transfugi. Dorim să lucrăm calitativ cu proiectele de legi, mai ales cu documentele de o asemenea importanță majoră”, a mai spus Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: