image
Sursa foto: Jurnal.md

Morari critică raportul de activitate al procurorului general: „A operat doar cu informații distorsionate”; Reacția PG

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, afirmă că actuala conducere a PG este incompetentă în a efectua investigația în dosarul furtului miliardului, iar procurorul general minte când spune că nu pornește dosare la comandă sau că nu exercită imixtiune.

Morari l-a acuzat și astăzi pe procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în cadrul unei conferințe de presă că nici până în prezent nu s-a clarificat de ce Interpol nu a acceptat darea în căutare internațională a lui Vlad Plahotniuc. Totodată, Morari a venit și cu mai multe învinuiri în adresa lui Veaceaslav Platon.

Procuratura Generală a emis un comunicat de presă după declarațiile de astăzi ale lui Viorel Morari prin care precizează că: „libertatea de exprimare este un drept fundamental, care nu poate fi îngrădit nici inculpaților, inclusiv lui Veaceslav Platon și Viorel Morari”.

Viorel Morari a declarat în cadrul conferinței de presă că Veaceslav Platon a vorbit despre implicarea lui în anumite evenimente din viața socială, însă aceste declarații nu sunt decât aberații.

„Platon nu a reușit să iasă din penitenciar și deja afirmă că eu am dosar. Plus dezvăluirile făcute pe furtul miliardului, dacă se va demonstra că procurorii au fost determinați de o parte implicată în dosar să ia anumite decizii, atunci acest dosar este compromis”, a spus Morari.

Morari a prezentat o ordonanță prin care Veaceaslav Platon a fost recunoscut parte vătămată, căreia i-a fost cauzat un prejudiciu în valoare de 300 de milioane de dolari. Potrivit lui, ordonanța nu este una argumentată.

„Adică, Veaceslav Platon, în dosarul în care eu sunt acuzat și care se află la examinare în instanța de judecată, a fost recunoscut parte vătămată”, a precizat Viorel Morari, citat de IPN.

Viorel Morari s-a referit și la conferința de presă a procurorului general din 1 decembrie, spunând că Alexandr Stoianoglo a operat doar cu informații distorsionate.

Potrivit lui, actuala conducere a PG este incompetentă în a efectua investigația în dosarul furtului miliardului, iar procurorul general minte când spune că nu pornește dosare la comandă sau că nu exercită imixtiune. Potrivit lui, există erori inacceptabile și acest lucru este valabil și în cauzele penale care i-au fost intentate, inclusiv în cazul rudelor sale.

Cât despre declarațiile procurorului general că „nu poate să-i închidă gura” lui Veaceslav Platon, atunci când acesta divulgă datele urmării penale, Viorel Morari susține că în astfel de cazuri, conform legii, este răspundere penală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: