image
Sursa foto: Getty Images

Napoli - Real Sociedad, primul meci pe stadionul ”Diego Armando Maradona”

Stadionul din Napoli va purta, începând cu această lună, numele ”Diego Armando Maradona”, în semn de omagiu pentru cariera fostului mare fotbalist argentinian, decedat pe 25 noiembrie.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Luigi de Magistris, iar primul meci disputat pe arena purtând numele lui Diego Armando Maradona este Napoli - Real Sociedad, programat pe 10 decembrie în etapa a șasea, ultima, a fazei grupelor Europa League.

”Procedura va fi făcută cât de repede se poate. Astăzi (n.r. marți) a avut loc o ședință, vineri am convocat o altă întâlnire pentru a definitiva procesul.

Sunt toate premisele ca stadionul să aibă oficial noua denumire de la următorul meci”, a transmis Luigi de Magistris, potrivit Football Italia.

De asemenea, primarul din Napoli a transmis că la stadion va exista și un muzeu în memoria lui Diego Maradona, care va fi organizat de către clubul din Serie A.

Diego Maradona a decedat miercurea trecută, pe 25 noiembrie, cauza morții fiind, conform rezultatelor autopsiei, insuficienţă cardiacă acută, care la un pacient cu cadiomiopatie dilatată, insuficienţă cardiacă cronică congestivă a cauzat un edem pulmonar acut.

Cardiomiopatia dilatată reprezintă o afecțiune în în urma căruia mușchiul inimii nu poate pompa suficient sânge către restul corpului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: