(video) Magistrații Judecătoriei Centru, din șantier, în stradă. Transferul instanței într-un alt sediu, încă incert

Soarta sediului Centru al Judecătoriei Chișinău, deocamdată rămâne incertă. Ministerul Justiției, Fadei Nagacevschi susține că deocamdată nu s-a identificat un spațiu unde va fi transferată instanța, dar există câteva opțiuni pe care urmează să fie consultate cu CSM și sistemul judecătoresc pentru a lua o decizie în acest sens. Declarațiile au fost făcut în cadrul emisiunii, Cutia Neagră, de la TV8.

„Noi suntem acum în proces de identificare cu Consiliul Superior al Magistraturii, reprezentanți ai CSM-ului am identificat o anumită formulă pentru a transmite un bun unde urmează să fie transferat, construit un alt sediu. În general noi trebuie să construim Palatul Justiției pentru Chișinău, pentru RM. Știu că este complicat, dar justiția nu poate să aștepe și de aceea noi treubuie să ieșim din situațiile pe care le avem.

Pentru judecătoria Centru noi am discutat anumite soluții pentru ca să le prezentăm. Se discuta biroul de statistică, dar unde îi transferăm pe ei, erau discuții. Pe urmă spre Botanica, s-a identificat un anumit spațiu, dar toate lucrurile acestea urmează să fie discutate cu CSM și sistemul judecătoresc”, a declarat Nagacevschi.

Magistrații și colaboratorii Judecătoriei Chișinău, sediul Centru au declarat că sunt somați să părăsească sediul întrucât au loc lucrări de reparație, iar odată cu finisarea acestora, acolo vor veni alte autorități publice. Într-un briefing de presă, Victoria Sanduța, magistrată la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a invocat că este imposibil să muți un sediu cu 70 de judecători care au zilnic în procedură 400-500 de dosare. Mai mult, Sanduța declară că președintele JC nu a întreprins nicio acțiune în acest sens.

În dimineață zilei de 26 noiembrie, sediul arăta cu după război. Edificiul în care se află sediul Centru al Judecătoriei Chișinău a intrat în reparații. Cel puțin asta reiese dintr-o notă informativă publicată în această dimineață de către reprezentanții sediului. Potrivit acestora, administratorul clădirii nu a venit cu un anunț prealabil.


Pub