Un Consulat de la Chișinău devine Ambasadă, până la sfârșitul acestui an: Ce țară a decis să-și avanseze reprezentanța din Moldova

Autoritățile kazahe au decis avansarea statutului Consulatului General al Republicii Kazahstan cu sediul la Chișinău la rang de Ambasadă, până la sfârșitul anului curent. Consulul general al Republicii Kazahstan în Republica Moldova l-a informat pe Ministrul afacerilor externe și integrării europene Aureliu Ciocoi, despre decizia autorităților kazahe în cadrul unei întrevederi care a avut loc astăzi.

Foto: mfa.gov.md

Ministrul de externe Aureliu Ciocoi a salutat această decizie, exprimându-și convingerea că, în spiritul bunelor relații bilaterale, activitatea la Chișinău a misiunii diplomatice kazahe va contribui în mod semnificativ la promovarea și dezvoltarea continuă a relațiilor între cele două state atât în plan politic, comercial-economic, cât și cultural.

În acest context, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii asupra modalităților de intensificare a cooperării reciproc avantajoase. Astfel a fost propus ca în timpul apropiat să fie organizat în format de videoconferință consultări politice interministeriale moldo-kazahe între ministerele de externe la nivelul de secretar de stat/viceministru, precum și să fie examinată posibilitatea convocării următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-kazahe pentru colaborare comercial-economică.

mfa.gov.md / Sursa:mfa.gov.md
mfa.gov.md / Sursa:mfa.gov.md


Pub