Consilier guvernamental, după refuzul opoziției de a vota bugetul și politica fiscală: Sunt în criză de idei, nu au nici măcar un amendament și fac speculații populiste

Executivul se arată surprins de refuzul anunțat de către unele fracțiuni parlamentare de a sprijini legea bugetului de stat și a politicii fiscale pentru anul 2021, fără ca măcar să înainteze vreun amendament de modificare a prevederilor acesteia. „Desigur, este dreptul celorlalți deputați să facă politică cu orice prilej atunci când se află permanent pe baricade și în continuu în campanii electorale. Probabil, sunt în criză de idei expertizate și nu au de unde propune amendamente pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor”, a declarat pentru UNIMEDIA, consilierul premierului, Boris Harea.

Foto: UNIMEDIA

„Guvernul vine cu soluții pragmatice pentru realitățile economice și sociale prin care trece Republica Moldova și țările lumii.

Deputații responsabili analizează situația realist și urmează să vină cu propuneri prin amendamente. Ei planifică să voteze propunerile Guvernului și măsurile practice pentru cetățeni, prin creșterea salariilor medicilor și pedagogilor și a altor categorii bugetare, prin creșterea pensiilor și pentru o viață mai bună tuturor. De asemenea, deputații vor vota pentru locuri de muncă celor aflați acasă și celor plecați peste hotare. Constructiv identificăm soluții pentru mediului de afaceri și pentru dezvoltarea economiei.

Acestea sunt propunerile Guvernului, care nu are dreptul la populism și la speculații neacoperite financiar.

Desigur, este dreptul celorlalți deputați să facă politică cu orice prilej atunci când se află permanent pe baricade și în continuu în campanii electorale.

Probabil, sunt în criză de idei și nu au de unde propune amendamente pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor. Aceasta este îndeletnicirea lor și nu văd mai departe decât speculații populiste”, a comentat Boris Harea.

Asta după ce democrații, Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate și grupul condus de Andrain Candu au anunțat că nu vor vota bugetul de stat și politica fiscală, solicitând amânarea examinării acestora pentru o altă săptămână, pentru a reuși să examineze toată lista de propuneri.


Pub