(video) Șeful demis al Procuraturii Anticorupție a lansat mai multe acuzații la adresa lui Alexandr Stoianoglo. PG: Libertatea de exprimare este un drept fundamental, care nu poate fi îngrădit nici inculpaților

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a făcut astăzi mai multe declarații de presă, aducând învinuiri actualului Procuror General, Alexandr Stoianoglo. Morari, suspendat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, printr-o dispoziție a lui Stoianoglo acum un an, spune că acesta este incompetent și continuă să mintă atunci când afirmă că nu pornește dosare la comandă. În replică, Procuratura Generală spune că nu poate îngrădi libertatea de exprimare a inculpaților, inclusiv a lui Morari.

Foto: UNIMEDIA

„El nu a avut experiență de anchetator. După trei ani de activitate în procuratură în funcție de ajutor al procurorului, el a fost numit, după mine în bază de criterii politice, procuror șef al UTA Găgăuzia. Ulterior, a devenit adjunct al procurorului general. Adică el nu are experiență de procuror care a investigat dosare de sine stătător”, declară Morari.

În replică, Procuratura Generală spune că nu îi poate îngrădi libertatea de exprimare.

„Libertatea de exprimare este un drept fundamental, care nu poate fi îngrădit nici inculpaților, inclusiv lui Veaceslav Platon și Viorel Morari. Procuratura va continua să depună eforturi pentru investigarea dosarelor în care cei doi figurează, respectându-le, concomitent, toate drepturile procesuale”, spune PG.

Istoria demisiilor și suspendărilor a început în luna mai a anului trecut, atunci când Viorel Morari a demisionat de la șefia Procuraturii Anticorupție. Ulterior, acesta a fost restabilit în funcție printr-un ordin al procurorului general interimar Dumitru Robu. La 9 decembrie, Viorel Morari a fost suspendat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, printr-o dispoziție a procurorului general Alexandr Stoianoglo, care a dispus să fie efectuat și un control asupra activității PA. Morari a acționat în judecată ambele decizii, declarându-le neîntemeiate.


Pub