Record mondial: Acest bebeluș s-a născut dintr-un embrion înghețat în 1992

Un bebeluș abia născut dintr-un embrion înghețat în 1992 a depășit recordul mondial pentru cel mai mare decalaj dintre un embrion înghețat și rezultatul unei nașteri.

Foto: playtech.ro

Molly Everette Gibson, în vârstă de o lună, a făcut istorie după ce s-a născut pentru părinții Tina și Ben Gibson în estul Tennessee, pe 26 octombrie. Cântărind șase kilograme, Molly s-a născut după ce a petrecut mai mult de 27 de ani înghețat ca embrion, înainte de a fi transferat în uterul mamei sale pe 12 februarie anul acesta, citează Playtech.

Timpul pe care embrionul l-a petrecut conservat a stabilit un nou record mondial, cunoscut pentru embrionul care a stat cel mai mult înghețat până să ia naștere, potrivit personalului de cercetare de la Universitatea din Tennessee. Recordul anterior a fost stabilit chiar de sora ei, Emma Wren Gibson, care s-a născut în 2017.

Cel mai longeviv embrion a dus la nașterea unui bebeluș sănătos

1 / Sursa:playtech.ro

Emma a fost înghețată mai bine de 24 de ani și atât ea, cât și sora ei au fost înghețate împreună ca embrioni, făcându-i frați genetici. Embrionul care a dus ulterior la nașterea lui Molly a fost înghețat la 14 octombrie 1992, apoi dezghețat de directorul de laborator al Centrului Național de Donare a Embrionilor Carol Sommerfelt, pe 10 februarie 2020. Anul acesta a fost transferat în uterul Tinei pe 12 februarie.

Embrionii pentru surori au fost creați prin fertilizare in vitro, donați de către un cuplu anonim, și au fost lăsați în depozit, astfel încât să poată fi folosiți de cineva care nu poate sau nu dorește să conceapă un copil în mod natural.

Această tehnologie oferă o șansă celor care vor să devină părinți

Dr. Keenan a spus pentru ABC News: „Cred că aceasta este o dovadă pozitivă că niciun embrion nu trebuie aruncat vreodată, cu siguranță nu pentru că este vechi”. Dr. Keenan a adus, de asemenea, un omagiu muncii „embriologiei excelente” efectuate de Carol Sommerfelt, care a jucat un rol cheie în a face posibilă sarcina.

Carol Summerfelt a spus: „Sunt foarte încântat pentru Tina și Ben și că embrionii de la donator au dus la nașterea celor două fetițe sănătoase. A fost palpitant să aflăm, după 11 zile de la implantarea embrionului, că Tina era însărcinată și va avea un bebeluș sănătos”.

„Când s-a născut Molly Everette, ea avea deja 28 de ani din punctul de vedere al perioadei înghețării embrionului. Tehnologia utilizată cu ani în urmă a avut capacitatea de a păstra embrionii pentru o utilizare viitoare, într-un interval de timp nedefinit. Acest lucru arată, de asemenea, motivul pentru care misiunea NEDC este atât de importantă, oferind tuturor embrionilor donați cea mai bună șansă pentru viață”, spun doctorii.

Embrionii au fost donați către NEDC din toate Statele Unite și cuplurile au călătorit la Knoxville din întreaga lume pentru transferuri de embrioni.


Pub