Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea primei licitații deschise pentru dreptul de amplasare a unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău

   2190

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi a avut loc prima licitație deschisă pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului, unde au fost adjudecate 11 locuri, în valoare totală de peste 20 de milioane de lei, din cele 15 expuse la concurs.

Cele mai multe locuri de comerț obținute de agenții economici au ajuns în mediu la valoarea de 2 milioane de lei și mai mult. Însă au fost și alte poziții obținute la prețul de 800 mii de lei sau 1,2 milioane de lei.

Viceprimarul de ramură, Inga Ionesii a precizat că 3 loturi din cele 15 propuse inițial pentru concurs, au fost excluse de către Comisia pentru licitații, iar un alt loc, pentru care a fost depusă o singură ofertă, va fi expus la următoarea licitație.

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.

Organizatorul concursului este Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Locurile de comerț ambulant stradal expuse la prima licitație se află în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt", pe str. Ion Creangă (Parcul Dendrariu), în Pădurea - Parc „Butoiaș", în Parcul „Sarmizegetusa" și pe str. Valea Crucii (Grădina Zoologică).

Amintim că licitația cu numărul 2 pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău va avea loc pe 09 decembrie 2020, ora 10:00, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Centru, (str. Bulgară, 43).