Linkuri accesibilitate

„Bona Fidesz”: eurodeputatul maghiar și „partuza lockdown” din Bruxelles


Fostul europarlamentar maghiar Jozsef Szajer, la lansarea campaniei FIDESZ pentru alegerile europene din 2019.
Fostul europarlamentar maghiar Jozsef Szajer, la lansarea campaniei FIDESZ pentru alegerile europene din 2019.

„Viktor Orbán va putea acum cu greu să pretindă că apără valorile creștine.” (De Morgen, Bruxelles)

Un politician maghiar care fuge pe acoperișuri de la o orgie și care avertizează poliția, când e prins, că el are statut diplomatic (pretenție pentru care de altfel i-a și ajuns numele în presă, altminteri poliția belgiană fiind foarte discretă): Bruxelles n-a mai cunoscut asemenea figuri colorate vorbitoare de maghiară de la poeții care pe timpul imperiului austro-ungar se refugiau acolo bând și plănuind revoluții.

Politicianul maghiar în cauză este (fostul) europarlamentar din Fidesz József Szájer, mare apărător al familiei tradiționale și adversar declarat al drepturilor LGBTQ. Fidesz e partidul premierului Viktor Orbán, iar József Szájer este acum un fost eurodeputat și fost ideolog al conservatorilor maghiari, pentru că după incidentul din vinerea trecută, el și-a dat de îndată demisia.

Membru al Parlamentului European din 2004, el era practic vocea lui Viktor Orbán la Bruxelles și considerat unul dintre cei mai duri ideologi și adversari ai decadenței occidentale și ai deteriorării moralei creștine. Identitatea sa a fost făcută publică abia ieri, iar presa belgiană (una din cele mai libere din lume) dă astăzi toate detaliile petrecerii gay ilegale la care participau 25 de bărbați goi și de la care diplomatul a fugit la venirea poliției.

Din foarte seriosul și intelectualul cotidian flamand De Morgen aflăm în această dimineață că petrecerea avea loc în beciul unui bar (circumstanță agravantă, dat fiind spațiul închis) în centrul vechi al orașului. József Szájer (în vârstă de 59 de ani, căsătorit și tată de familie) a fost prins după ce l-au semnalat trecători care vedeau un om încercând să fugă pe streașina unei clădiri, la mare înălțime.

Bruxelles - clădirea unde a avut loc petrecerea ilegală (din motive de Covid-19)
Bruxelles - clădirea unde a avut loc petrecerea ilegală (din motive de Covid-19)

Poliția a găsit asupra lui și pastile de ecstasy, despre care el afirmă că nu-i aparțineau. Mai surprinzătoare este amplasarea barului (închis) în beciul căruia se derula orgia: e situat pe Rue des Pierres , la câțiva metri, literalmente, de celebra și turistica Grand-Place din Bruxelles și practic în poarta principalului comisariat de poliție al orașului. Polițiștii, chemați de un vecin care nu mai suporta gălăgia, n-au avut decât să traverseze!

Mai mulți alți diplomați participau de altfel la acea partuză, eveniment strict interzis actualmente în Belgia din rațiunile sanitare impuse de pandemie. (Deși organizatorul petrecerii, citat în această dimineață de tabloidul La Dernière Heure, declară candid: "Erau și infirmieri printre ei, am crezut că suntem imunizați".)

Belgia orgiastică

Desigur, nu-i reproșează nimeni politicianului din Fidesz-ul lui Orbán înclinațiile orgiastice și nici faptul că el se arată a fi un adept al sexului în grup între bărbați, ci doar că grupul respectiv nu respecta măsurile obligatorii de carantină. Belgia a fost la un moment dat, în urmă cu ceva mai mult de o lună, țara europeană cu cel mai mare număr de infecții de Coronavirus.

Altminteri, o orgie privată gay în Bruxelles urmată de un „gangbang” ar fi un eveniment banal, iar incidentul ar stârni doar un zâmbet. Cultura Țărilor de Jos catolice (Belgia de azi) a fost una orgiastică încă din Evul Mediu. (Până la urmă, e cultura care ne-a dat „chermeza”, de la „kermis”, beția colectivă (orgie, uneori) de după slujba de la biserică, „kerke-misse” în flamandă.)

Belgia este de altfel una din puținele țări, alături de Olanda, unde în cartierul roșu, femeile se expun dansând aproape goale în vitrină, iar alegerea se face examinând din stradă (practică întrerupă de pandemie, ca și prostituția în general, asimilată saloanelor de fitness și sălilor de sport).

Tot în Belgia au proliferat dintotdeauna cluburile de swingers, și ele închise acum, practica fiind actualmente interzisă de lege, ca orice activitate care adună mai mult de 4 de persoane.

Dincolo de faptul că încălca legislația sanitară, altceva frapează în cazul lui József Szájer: foarte apropiat colaborator al lui Viktor Orbán, el este unul din durii ideologici ai regimului și a participat la rescrierea Constituției în sensul apărării familiei. Lui îi este atribuită fraza din legea fundamentală: „Căsătoria este uniunea între un bărbat și o femeie.”

Cum s-a spus la televiziunea flamandă VRT, „Orbán va putea acum cu greu să pretindă că apără valorile creștine” împotriva Europei, al cărei buget comun îl blochează pe moment, împreună cu Polonia ultraconservatoare.

Dar Parlamentul European a mai cunoscut figuri pestrițe ale politicii maghiare. Fostul asistent parlamentar al lui László Tőkés, Szilárd Demeter (din România, născut la Odorheiul Secuiesc), devenit între timp directorul muzeului de literatură Petőfi din Budapesta, a scris un articol (ulterior retras de pe site-ul pro-guvernamental care îl publicase) în care îl numea pe filantropul de origine maghiară George Soros „un Führer liberal” care vrea să transforme Europa într-o „cameră de gazare” pentru „noii evrei” care ar fi ungurii și polonezii.

George Soros este evreu și supraviețuitor al Holocaustului. În fața valului de indignare, venit și din străinătate, articolul a fost șters de pe site, dar Szilárd Demeter nu a demisionat.

După ce și-a revenit din cursa pe acoperișuri și a plătit amenda pentru încălcarea legislației pandemiei (250 euro), parlamentarul și ideologul József Szájer și-a prezentat scuzele pentru „eroarea personală”, adresându-se „familiei, colegilor și alegătorilor”. El n-a spus însă nimic despre ipocrizia de care a dat dovadă de-a lungul anilor, atacând sistematic Europa și drepturile LGBTQ.

Fidesz poate încă să dea vina pe Soros pentru că apărătorul la Bruxelles al familiei tradiționale maghiare a fost prins la o partuză gay, cu ecstasy în buzunare.

  • 16x9 Image

    Dan Alexe

    Dan Alexe, corespondentul Europei Libere la Bruxelles, poliglot, eseist, romancier și realizator de filme documentare. 

XS
SM
MD
LG