Maia Sandu cheamă mâine oamenii în stradă pentru a protesta „împotriva uzurpării puterii de PSRM și PP Șor”

by D M
Distribuiti mai departe...

Președintele ales Maia Sandu cheamă mâine, 3 Decembrie, oamenii în stradă ca să protesteze împotriva inițiativei legislative a Partidului Socialiștilor (PSRM) care scoate SIS-ul de sub controlul președintelui. Manifestațiile în masă sunt planificate la ora 10:00, în fața Parlamentului. 

„Mă adresez cetățenilor în calitate de președinte ales. Regimul lui Igor Dodon merge pe urmele lui Vlad Plahotniuc și încearcă în mod abuziv să anuleze votul poporului de pe 15 noiembrie. Proiectul de lege al PSRM privind retragerea SIS-ului din subordinea Președinției este un abuz antidemocratic, pus la bază de cel care a pierdut încrederea cetățenilor și plănuiește să controleze în continuare instituțiile statului. Este o uzurpare a puterii în stat”, a declarat Maia Sandu pe 2 decembrie în cadrul unui briefing de presă.

„De mâine începem lupta cu cei care se opun schimbării. Noi îi vom face să înțeleagă că țara este a cetățenilor. Vă îndemnăm să ieșim mâine să apărăm dreptul nostru. Trebuie să oprim tentativa PSRM-ului și a Partidului „Șor” de a uzurpa puterea în stat”, a mai spus Maia Sandu. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.