(video) Președinta aleasă, Maia Sandu, îndeamnă oamenii să iasă mâine la protest: „Trebuie să ne apărăm votul”

maia sand

Președinta aleasă, Maia Sandu, îndeamnă oamenii să iasă mâine la un protest pașnic în fața parlamentului. Potrivit acesteia, mitingul va începe la ora 10.00, iar cerința pentru participanți este să poarte măști de protecție și să păstreze distanța minimă de un metru.

„Regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei încearcă să ne fure rezultatele alegerilor. Ei încearcă să anuleze rezultatele alegerilor prezidențiale. Ei au înregistrat prin deputații săi un proiect de lege prin care SIS-ul să fie luat din coordonarea președintelui ales și să treacă în subordinea parlamentului. Aceasta este o tentativă de uzurpare a puterii în stat. Este clar că acest abuz nu este ultimul. Ei vor să reducă în mod abuziv împuternicirile președintelui”, a declarat președinta aleasă, Maia Sandu.

La sfârșitul discursului, președinta aleasă, Maia Sandu, a invitat cetățenii la un protest pașnic în fața parlamentului (cu purtarea obligatorie a măștilor de protecție și respectarea distanței minime de un metru).

Amintim că, pe 15 noiembrie, în Republica Moldova s-a desfășurat turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte au luptat Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Conform rezultatelor, câștigătoare este Maia Sandu. Aceasta urmează să dețină mandatul de președintă a Republicii Moldova pentru o perioadă de patru ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente