Ministerul Educației a început pregătirile pentru examenele naționale ale claselor primare, gimnaziale și pentru BAC

BAC-2018-1

Ministerul Educației a început pregătirile pentru elaborarea materialelor de examen din anul 2021. În acest sens, astăzi, 2 decembrie, au fost constituite grupuri de lucru pentru sesiunile de testări naționale.

Directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum şi Evaluare (ANCE) Lilia Ivanov a prezentat pentru aprobare componența nominală a grupurilor de lucru, abilitate cu responsabilitatea de elaborare a materialelor pentru examene. „Persoanele propuse în calitate de membri ai grupurilor de lucru cunosc și respectă documentele normative cu privire la examenele naționale de absolvire”, a afirmat managera ANCE.

Pentru sesiunea de examene 2021 membrii Comisiei Naționale de Examene au aprobat constituirea a 7 grupuri de lucru pentru testarea națională în învățământul primar, 5 grupuri pentru examenele naţionale de absolvire a gimnaziului şi 37 de grupuri pentru examenul naţional de bacalaureat.

Reamintim că în anul 2020, elevii absolvenți ai claselor primare, gimnaziale și liceale nu au susținut testări naționale din cauza condițiile pandemice. Notele incluse în atestate au fost bazate pe reușita anilor de studii.

La începutul anului școlar, fostul ministru al educației, Igor Șarov, a declarat că organizarea examenelor naționale în anul de studiu 2020/2021 ar fi posibil de organizat.

Taguri: #BAC 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente