Platforma DA cere amânarea examinării Proiectului legii bugetului și al politicii fiscale

Irina Odobescu
02/12/2020
ipn.md

Fracțiunea Platforma DA solicită amânarea examinării Proiectului legii bugetului și a Proiectului politicii fiscale. Președintele fracțiunii, Alexandru Slusari, a subliniat miercuri, pe pagina sa de Facebook, că au fost „identificate multiple probleme grave și nemulțumiri ale mai multor pături sociale”.

„În numele Fracțiunii Platforma DA voi cere azi, la ședința Biroului Permanent, respect față de Legislativul Republicii Moldova. Voi solicita ca politica bugetar-fiscală și cele trei bugete să nu fie examinate săptămâna curentă. Abia aseară documentele au fost distribuite deputaților pe suport de hârtie. În format electronic o parte din ele și acum lipsesc pe pagina oficială a Parlamentului. Însă, azi, la ora 10:00, cele mai importante proiecte financiar-economice deja sunt propuse pentru examinarea în cadrul comisiilor permanente, în ideea că joi acestea să fie propuse plenului pentru prima lectură”, scrie Alexandr Slusari, într-o postare pe Facebook. 

Deputatul menționează că proiectele bugetelor au apărut în spațiul public doar luni seara, iar Guvernul a prezentat proiectele cu întârziere de două luni. „Acum acest executiv al lui Dodon, aflat la ușa de ieșire, forțează nota, iar socialiștii ascultă docil ordinul hazardat al vojdiului disperat și aruncat recent de pe piedestal”. 

Vicepreședintele Parlamentului a mai precizat că „deputații Platformei DA, spre deosebire de alții, niciodată nu au fost și nu vor fi mașină de vot”. 

Amintim că fracțiunea PAS solicită retragerea proiectelor „care au ajuns în Parlament cu o viteză fulgerătoare” și cere Executivului proiecte noi, care să corespundă nevoilor oamenilor. Actualul proiect ar tăia din veniturile cetățenilor, ar duce la scumpiri în lanț și ar facilita schemele de corupție. 

Irina Odobescu
02/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii