fbpx

„Dodon provoacă un conflict civil”. Platforma DA, nemulțumită de mai multe proiecte de legi ale guvernării

Liderii Platformei DA au reacționat la „încercările socialiștilor de a trece prin legislativ proiecte dubioase privind acordarea limbii ruse un statut special, retransmisia programelor rusești, politica bugetar-fiscală cu prevederi inacceptabile, bugetelor întocmite vicios”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pe timp de criză pretinsul statalist Dodon se joacă cu focul. Dezmățul și atentatele grosolane ale majorității sale toxice din Parlament la Constituție, la limba și identitatea noastră, la securitate și economia națională vor avea riposta pe măsură a Platformei Demnitate și Adevăr: în Parlament, la Curtea Constituțională și chiar în stradă. Dodon, nu te juca cu focul, pleacă!”, a spus liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

De asemenea și vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, care a declarat astăzi că va cere la ședința Biroului Parlament respect față de Legislativ, a venit cu o reacție.

„După ședința Biroului Permanent pot declara că Dodon provoacă un conflict civil în țară pe fundalul unei politici fiscale antipopulare, propuse pentru 2021.

Paravan pentru scheme, scumpiri și creșterea poverii fiscale urmează să fie proiectele lingvistice, care dezbină dramatic societatea, care și așa este departe de coeziune. Platforma DA se va opune cu toate mijloacele legale acestei tentative a unui politician disperat și depășit de timp”, a spus Slusari.

Amintim că, după ce Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale, deputații socialiști au înregistrat un proiect de lege prin care se propune scoaterea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) de sub coordonarea șefului statului.

De asemenea, după ce au propus recent un statul mai privilegiat limbii ruse, deputații PSRM Vasile Bolea, Adrian Lebedinschi, Bogdan Țîrdea și (de această dată) Vlad Bătrîncea au înregistrat un proiect de lege la Parlament prin care propun o nouă reglementare a funcționării limbilor pe teritoriul Republicii Moldova. 

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button