Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

30 Noi. 2020 / 12:08

Cetăţenii pot achita impozitul pe avere pentru 2020 până pe 28 decembrie

Pe 28 decembrie expiră termenul limită de achitare a impozitului pe avere pentru 2020. Serviciul Fiscal de Stat a finalizat procesul de înmânare a avizelor de plată pentru contribuabilii care au obligaţia să achite acest impozit.

Impozitul pe avere se aplică asupra averii persoanelor fizice sub formă de bunuri imobiliare cu destinaţie locativă şi căsuţe de vacanţă (cu excepţia terenurilor) a căror totalitate întruneşte cumulativ următoarele condiţii: valoarea estimată totală constituie 1,5 milioane lei şi mai mult şi suprafaţa totală constituie 120 de metri pătraţi şi mai mult.

Contribuabilii care au fost identificaţi la situaţia din 1 noiembrie 2020 în calitate de subiecţi ai impunerii cu impozitul pe avere sunt informaţi prin intermediul avizelor de plată despre suma impozitului pe avere ce urmează a fi achitată.

Impozitul pe avere poate fi achitat şi on-line prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice Mpay.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat până la 28 decembrie 2020, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica o majorare de întârziere în mărime de 0,0329% per zi.

Comentarii