Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

30 Noi. 2020 / 17:15

Maia Sandu critică iniţiativa privind plafonarea taxelor locale

Preşedintele ales, Maia Sandu, s-a arătat nemulţumit de iniţiativa Guvernului Chicu de a plafona taxele locale, după ce mai mulţi primari au cerut majorarea acestora. Maia Sandu a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu este cazul ca aleşii locali să fie lipsiţi de dreptul de a stabili taxele locale. Maia Sandu mai spune că plafonarea taxelor locale trebuie să aibă loc în mod transparent, relatează Mesager.

„Guvernul nu a venit să prezinte o analiză care să susţină această solicitare a lor. Lucrurile trebuie făcute transparent şi corect. Primarii pe bună dreptate s-au simţit lezaţi şi au simţit că este atacată în continuare autonomia lor locală”, a spus Maia Sandu.

Guvernul Chicu a elaborat o iniţiativă ce prevede plafonarea taxelor locale. Şeful Executivului a precizat că această măsură nu le va permite autorităţilor locale să impună impozite mai mari decât cele prevăzut de lege.

Iniţiativa Guvernului Chicu a fost susţinută de comunitatea de afaceri din ţara noastră. Exponenţii business-ului au declarat, într-un comunicat de presă, că la stabilirea taxelor locale trebuie să se ia în considerare o metodologie sau un şir de criterii clar definite care vor proteja atât autorităţile publice locale, cât şi agenţii economici.
 

Comentarii