Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

01 Dec. 2020 / 09:08

Zeci de producători şi-au dezvoltat afacerile graţie unui proiect susţinut de Banca Mondială

Peste 40 de grupuri de producători, din care fac parte 235 de agenţi economici, au beneficiat, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie curent, de resurse de grant în valoare de 12 milioane dolari, finanţate în cadrul Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P). Principalele domenii de investiţii constituie dezvoltarea infrastructurii frigorifice, achiziţionarea uscătoriilor cu linii de sortare şi procesare a prunelor, unităţi de transport frigorific şi echipament specializat pentru procesarea alunelor şi migdalelor, linii de confecţionare a lăzilor de carton etc.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, printre succesele proiectului se numără şi dotarea laboratorului de la Bălţi cu echipament şi mobilier şi efectuarea lucrărilor de construcţie a laboratorului de încercări a calităţii şi sănătăţii plantelor, furajelor şi produselor alimentare din oraşul Cahul.

Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P) a fost lansat în 2012 şi va continua până la 30 iunie 2021. Obiectivul principal al proiectului este sporirea competitivităţii sectorului agroalimentar al Republicii Moldova prin susţinerea modernizării sistemului de management al siguranţei alimentelor, oferind agricultorilor resurse financiare pentru dezvoltarea infrastructurii.

Comentarii