Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

01 Dec. 2020 / 15:04

Venituri mai mari în bugetul de stat

Serviciul Vamal raportează creşteri ale încasărilor de circa 5% în luna noiembrie. Astfel, încasările în această perioadă s-au ridicat la peste 2,1 miliarde lei, cu peste 94 milioane lei mai mult, comparativ cu luna corespondentă a anului trecut. Totodată, în primele 11 luni ale acestui an, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 20,1 miliarde lei.

Potrivit unui comunicat emis de Serviciul Vamal, pe parcursul lunii noiembrie, au fost perfectate 47 995 declaraţii vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 146 058 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leuşeni şi Giurgiuleşti, cu 40 399 şi, respectiv, 27 212 traversări.

Totodată, în perioada vizată au fost constatate 292 de încălcări ale legislaţiei vamale, fiind întocmite 142 procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicate amenzi în sumă de peste 450 mii lei.

Cele mai frecvente încălcări se referă la nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declaraţiei vamale şi depăşirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor introduse şi declarate prin acţiune.

Comentarii