image
Sursa foto: Getty Images

Fiul unui miliardar rus va pilota în Formula 1. Haas a găsit primul înlocuitor pentru Grosjean și Magnussen

Nikita Mazepin, fiul miliardarului rus Dmitri Mazepin, va concura pentru echipa Haas în ediţia 2021 a Campionatului Mondial de Formula 1, după a a ajuns la un acord pe mai mulţi ani cu gruparea din Statele Unite, informează Reuters.

În vârstă de 21 ani, Mazepin ocupă în prezent poziţia a treia în clasamentul campionatului Formulei 2, dominat de germanul Mick Schumacher, fiul multiplului campion mondial Michael Schumacher, cu care ar urma să fie coleg la Haas în sezonul viitor.

"Să devin pilot de Formula 1 este un vis care a deveni realizate pentru mine", a precizat Nikita Mazepin într-un comunicat postat de echipa Haas înaintea Marelui Premiu de la Sakhir (Bahrain), programat în acest weekend.

Tatăl său, Dmitri Mazepin, este patronul producătorului rus de îngrăşăminte Uralchem şi a încercat fără succes să cumpere echipa Force India în 2018, în momentul în care aceasta s-a confruntat cu probleme financiare.

Force India a fost achiziţionată în final de un alt miliardar, canadianul Lawrence Stroll, al cărui fiu concurează acum în Formula 1 pentru această grupare, redenumită Racing Point şi care se va numi Aston Martin începând din sezonul viitor.

În luna octombrie, Haas a anunţat că se va despărţi la finalul acestui sezon de francezul Romain Grosjean, care a scăpat nevătămat duminică dintr-un teribil accident produs în Bahrain, şi de danezul Kevin Magnussen, actualii săi piloţi principali.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: