image
Sursa foto: news.bitcoin.com

Preţul Bitcoin explodează si ajunge la maximul tuturor timpurilor: Criptomoneda valorează acum aproape 20.000 de dolari

Bitcoin a atins o altă etapă în cursa sa din 2020, crescând cu 9% până la un nou record istoric de aproximativ 19.860 dolari, peste maximul anterior de 19.783 dolari din decembrie 2017, relatează CNN.

Bitcoin a crescut cu peste 175% de la sfârşitul anului 2019. Preţurile a scăzut sub 4.000 dolari în martie, pe măsură ce pieţele din întreaga lume au scăzut din cauza crizei Covid-19.

Însă moneda electronică a crescut brusc în ultimele luni, pe măsură ce dolarul a slăbit.

Cum companiile de plăţi Giants Square şi PayPal permit acum clienţilor să cumpere şi să vândă bitcoin, iar gigantul de gestionare a banilor Fidelity lansează un fond bitcoin pentru investitori bogaţi, zilele în care bitcoin este considerat doar o investiţie marginală s-au încheiat, iar criptomoneda a câştigat legitimitate.

Cantitatea de bitcoin aflată în circulaţie în prezent valorează acum mai mult de 365 de miliarde de dolari, notează Ziarul Financiar.

Bitcoin a obţinut, de asemenea, un impuls după ce un strateg de vârf de la BlackRock, cea mai mare firmă de administrare a activelor din lume, a sugerat că Bitcoin ar putea într-o zi să înlocuiască aurul ca monedă de refugiu.

Creşterea bitcoin a alimentat, de asemenea, creşteri importante ale criptomonedelor mai mici, cum ar fi ethereum, XRP, litecoin şi Stellar.

Noutăţile partenerilor

comentarii: