Detalii despre angajatul MAI, găsit mort în centrul capitalei: Ar fi fost omorât de un tânăr de 20 de ani. Vezi primele declarații ale suspectului

Oamenii legii au venit cu noi detalii despre angajatul IGSU al MAI care a fost găsit fără suflare în seara zilei de sâmbătă, 28 noiembrie, în apropiere de Palatul Național. Potritiv certificatului medical al decesului, cauza directă a decesului bărbatului, în vârstă de 47 de ani, a survenit în urma leziunilor primite. Astfel, oamenii legii au reținut un prim suspect.

Foto: colaj

Astfel, în cadrul acțiunilor speciale de investigație cât și acțiunilor de urmărire penală efectuate de către angajații Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Buiucani, a fost identificat și reținut suspectul în comiterea infracțiunii. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 20 de ani, originar din mun. Chișinău.

Audiat de polițiști, acesta a declarat că între ei s-a iscat un conflict, ulterior l-a lovit în regiunea feței, victima a căzut, iar el a fugit de la fața locului.

Pe caz a fost inițiată o cauză penală conform art. 145 Cod penal „Omor ”.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Conform legislației în vigoare, suspectul riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă.


Pub