(video) Situația de la Moldasig în vizorul Procuraturii Generale. Instituția verifică legalitatea ultimelor schimbări de la companie

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo spune că situația de la Moldasig este în vizorul Procuraturii, după ce a primit sesizarea depusă de deputatul PAS, Dumitru Alaiba. „Noi avem așa materiale în procedură, noi le examinăm”, declară Procurorul.

„Noi avem așa materiale în procedură, noi le examinăm, dar până acum Procuratura nu a fost parte în litigiile care au avut loc între domnul Platon sau compania afiliată lui și compania Moldasig. Noi considerăm că fiecare persoană fizice, juridice în Republica Moldova are dreptul să își apere interesele în instanța de judecată, dar totuși noi verificăm cât a fost corectă acțiunii și executorul judecătoresc după obținerea încheierii respective”, a declarat Stoianoglo, astăzi în cadrul unui briefing de presă, la un an de mandat.

CNPF a emis ieri un comunicat de presă prin care anunță că „autoritatea de supraveghere s-a adresat către Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, Serviciul de Informații și Securitate, Consiliul Superior al Magistraturii în sensul ”repunerii ordinii și legii în remedierea situației și crearea condițiilor potrivite pentru administrarea ”MOLDASIG” SA”.

Scandalul ce vizează Moldasig a luat amploare. După ce omul de afaceri, unul dintre acționarii Moldasig, Veaceslav Platon, a declarat că decizia Comisiei Naționale a Pieței Financiare de a prelua administrarea companiei de asigurări este ilegală, iar în spatele ei ar sta Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, CNPF vine cu precizări, menționând, totodată, că Platon nu a figurat și nu figurează cu statut de „acționar” în actuala Moldasig SA și fostele companii de asigurări „ASITO” SA și „ALLIANCE INSURANCE GROUP”. Asta deși omul de afaceri spune că este acționar Moldasig încă din 2012. Totodată, și compania Moldasig a venit cu o nouă reacție la ultimele acțiuni și declarații ale CNPF.


Pub