(video) Ping-pong cu demisia Guvernului. Ion Chicu: Pot să-mi pun și eu o panglică galbenă, să scriu „demisia, alegeri!”

Primul ministru Ion Chicu spune că nu va demisiona, cel puțin nu până la ceremonia de învestire a noului președinte de țară. Mai mult decât atât, Chicu spune că dacă până atunci se vor vota legile prioritare pentru țară - bugetul de stat și Politica Fiscală, atunci poate să-și pună și el „o panglică galbenă pe care să scrie „demisia” sau „alegeri anticipate”.”

Foto: UNIMEDIA

Potrivit premierului, există mai multe posibilități de a iniția procesul de alegeri parlamentare anticipate.

„Pot să-mi depun demisia sau pot să insist, de exemplu, pe unele prevederi din Politica Fiscală, cu care deputații nu sunt de acord și ei să vină cu moțiune de cenzură. Am spus și repet, faptul că doamna Maia Sandu este Președinta aleasă este un fapt, iar dacă eu voi rămâne prim-ministru nu se știe”, la emisiune Cutia Neagră de la TV8.

Ping-pongul cu demisia sau demiterea Guvernului Chicu a început imediat după alegerile prezidențiale. Președinta aleasă, Maia Sandu a declarat că acest Guvern trebuie să demisioneze, odată cu plecarea lui Igor Dodon din funcția de șef de stat.

La rândul său, Igor Dodon i-a propus Maiei Sandu să-și învestească propriul Guvern ca să preia în totalitate administrarea țării „și pentru a putea realiza promisiunile electorale date oamenilor în campania electorală”.

Maia Sandu a respins însă oferta, afirmând că acest lucru ține de competența Parlamentului, iar actualul Legislativ nu este în măsură să ofere majoritate pentru un astfel de Executiv. Asta chiar dacă socialiștii au anunțat că sunt gata să voteze pentru un astfel de cabinet de miniștri.

În același timp, atât Igor Dodon, cât și Maia Sandu vorbesc despre necesitatea organizării de alegeri parlamentare anticipate.


Pub