(video) Reportaj cutremurător despre efectele pandemiei în rândul săracilor: „Copiii îmi smulg din mână pungile cu mâncare”

Rata mortalității generale în Anglia, între lunile aprilie și iunie anul acesta, este de aproape două ori mai mare în regiunile sărace decât în regiunile mai înstărite, arată o analiză BBC. Jurnaliștii BBC au realizat un reportaj video în care voluntari care duc alimente celor mai loviți de pandemie povestesc cu lacrimi în ochi cum copiii săraci pur și simplu le smulg din mână pungile cu mâncare, scrie digi24.

Foto: Sursa foto. BBC

Majoritatea localităților din top 10 orașe cu cea mai mare rată a mortalității se află în nordul Angliei. Ed Thomas, corespondent BBC, a petrecut patru zile alături o comunitate din Burnley, care se confruntă cu lipsuri economice majore.

Un voluntar de la așa-numita Biserică de pe Stradă (Church on the Street), care a fost la dependent de droguri și și-a dedicat viața ajutării celor în nevoie, duce pachete cu mâncare și haine pentru cei care nu se descurcă cu traiul de la o zi la alta.

El povestește cu ce lipsuri se confruntă cei mai săraci membri ai comunității: nu au mâncare, din cauza datoriilor au rămas fără curent electric și căldură. Când intră în unele case, copiii pur și simplu îi smulg din mână sacoșele cu mâncare. Voluntarul afirmă că situația s-a înrăutățit mult în timpul pandemiei.

Guvernul afirmă că alocă fonduri către autoritățile locale, aproape 400 de milioane de lire pentru ajutorarea familiilor sărace.


Pub