15:43:22 29.03.2024
Stiri

Reprezentanții mai multor instituții de stat, inclusiv cei de la SIS, vor primi SPORURI de până la un salariu de bază, „pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate”

Actualitate 01.12.2020 08:30 Vizualizări1902 Autor: Ziarul National
Reprezentanții mai multor instituții de stat, inclusiv cei de la SIS, vor primi SPORURI de până la un salariu de bază, „pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate”


Guvernul a aprobat ieri prelungirea, până la 31 decembrie 2020, a termenului de aplicare a unor măsuri necesare prevenirii și controlului infecției COVID-19.

Aceste măsuri prevăd acordarea indemnizației unice, în mărime de 16 mii de lei, angajaților infectați cu COVID-19 ai Agenției Naționale de Sănătate Publică, ai instituțiilor/subdiviziunilor medicale din cadrul MAI, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești, de asistență medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală primară.

De asemenea, se menține dreptul la spor lunar de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate în mărime de până la un salariu de bază personalului ANSP, al instituțiilor medicale din subordinea MAI, a Ministerului Apărării, a ANP și a Serviciului de Informații și Securitate al R. Moldova, antrenat nemijlocit în acțiuni de prevenire, control și tratare a infecției COVID-19.

Personalul din centrele de plasament temporar pentru persoanele vârstnice și cu dizabilități din gestiunea Agenției Naționale Asistență Socială vor primi un sport de până la 50% din salariul de bază.

Guvernul a extins termenul aferent dreptului de a prezenta certificate de origine preferențială a mărfurilor în copii (pe hârtie sau în format electronic) sau autentificate cu semnătură electronică (prezentate în copii sau în original), în vederea confirmării originii mărfii.

În același timp, este extins și termenul de aplicabilitate a unor norme legate de achizițiile publice necesare pentru prevenirea și controlul COVID-19, precum reducerea termenelor generale în cadrul licitației deschise, licitației restrânse și cererii ofertei de prețuri, utilizarea procedurii de negociere, fără publicarea prealabilă a anunțului de participare în cazurile de extremă urgență, majorarea pragurilor de aplicare a Legii nr. 131/2015, posibilitatea plății în avans pentru achizițiile publice necesare prevenirii și controlului infecției COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md