fbpx

Cazul Moldasig. CNPF se adresează organelor de drept: Riscăm să fim excluși din sistemul Cartea Verde

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a emis un avertisment pe numele administratorului „Confidențial-Audit” SRL, „luând notă de atitudinea ostilă manifestată de către interpușii care gestionează” Moldasig SA” și „având în vedere blocajul continuu și pierderea de către companie a pozițiilor și reputației pe piața locală și în cadrul Sistemului Internațional de Asigurări „Carte Verde”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrvit avertismentului, administratorul este somat să „deblocheze imediat situația, în mod incontestabil să creeze condițiile optime necesare pentru desfășurarea activității operaționale în incinta Moldasig SA a administratorului special provizoriu, să organizeze rapid deplasarea de comun a dlor V. Bîrsanu și E. Ovruțchii la Bancă, pentru autorizarea specimenelor de semnături. Să restabilească în mod autentic funcționalitatea/operaționalitatea companiei, precum și mediul comunicativ, relațional interuman în colectiv. Să îndepărteze din oficiul (preajma) companiei persoanele interpuse și formal neangajate, ingerința cărora aduce prejudicii de imagine pe intern și pe extern”.

Adresări la organele de drept

În același timp, autoritatea de supraveghere s-a adresat către Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, Serviciul de Informații și Securitate și către Consiliul Superior al Magistraturii în sensul repunerii ordinii și legii în remedierea situației și crearea condițiilor potrivite pentru administrarea Moldasig.

În demersul respectiv, Comisia Națională notifică autoritățile de resort că la expirarea a 10 zile de la instituirea de către CNPF a administrării speciale provizorii, accesul persoanei desemnate (CNPF) în incinta Moldasig este unul brutal îngrădit.

Între timp, potrivit CNPF, Moldasig se confruntă cu probleme majore cu impact cuantificabil absolut nefast. Astfel, împotrivirea pretinșilor noi șefi, care „gestionează” entitatea, blochează înregistrarea la Bancă a specimenelor de semnături ale administratorului special (CNPF) și contabilului-șef (Moldasig).

Mai mult, cazul Moldasig riscă să readucă Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule (BNAA) în situația de a fi excluși din SIA Carte Verde” – asta după ce recent, după 20 de ani, am fost acceptați membri cu drepturi depline în acest organism internațional”, susține CNPF.

Amintim că, o săptămână în urmă, Comisia Națională a Pieței Financiare a anunțat că preia conducerea companiei de asigurări Moldasig, în urma autosesizărilor pe presupusele nereguli ce țin de buna guvernare. Ulterior, CNPF susținea că de vineri, 20 noiembrie, este împiedicată fizic să preia administrarea specială a Moldasig.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button