A ieșit din mașina accidentată, a luat un copil străin și a plecat, lăsând 4 persoane rănite să zacă în automobil. Accident învăluit în alcool, la Bălți

Trei minori au fost traumatizați în urma unui accident rutier, din cauza că șoferul era în stare de ebrietate la volan, anunță Inspectoratul Național de Securitate Publică a IGP. Accidentul a avut loc la Bălți. Copilul de doi ani a fost luat de o femeie ce se afla în mașină cu ei, părăsind locul accidentului și lăsând celelalte persoane să zacă în automobil.

Foto: INSP/facebook

Printre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere rămân a fi depășirea limitei de viteză, starea de ebrietate la volan, efectuarea unei depășiri fără asigurare, iar atunci când numărul de pasageri depășește norma stabilită de locuri destinate automobilului, în caz de impact, numărul persoanelor traumatizate crește semnificativ.

Așa s-a întâmplat și în cazul accidentului rutier care s-a produs în noaptea de duminică spre luni, în orașul Bălți, cu implicarea a trei minori.

Potrivit INSP, o femeie de 27 ani, fiind în stare de ebrietate la volan (0,58 mg/l) a pierdut controlul automobilului și s-a tamponat în bordură, după care maşina s-a răsturnat. În habitaclu se aflau un bărbat de 55 de ani, la fel în stare de ebrietate (0,82 mg/l) și doi minori cu vârsta de 10 ani fiecare (copiii şoferiţei).

1 / Sursa:INSP/facebook

Ulterior, s-a stabilit că în timpul producerii accidentului, în autovehicul se mai afla o femeie de 36 de ani cu un copil de până la doi ani (şi acesta este un copil al şoferiţei), care a părăsit locul accidentului imediat după impact, lăsând persoanele traumatizate să zacă în mașină, neacordându-le ajutor!

Este de menţionat că acest accident rutier putea fi evitat, ca și multe altele, dacă conducătorul auto:

  • nu urca în stare de ebrietate la volan, fapt care a dus la pierderea controlului volanului;
  • nu avea exces de viteză;
  • nu schimba direcția de deplasare fără să se asigure.

Totodată, consecințele puteau fi mai puțin grave, dacă:

  • se cupla centura de siguranță;
  • se transporta numărul de pasageri conform numărului de scaune;
  • se transporta copilul mic şi minorii în scaune auto corespunzătoare.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reamintește să nu urcați la volanul mașinii dacă ați servit alcool, să păstrați limita de viteză şi asigurați-vă când făceți o depășire! Aveţi grijă de viața voastră!


Pub