(video) Doi bărbați, acuzați de furt, după ce au sustras telefoane mobile. Ce pedeapsă riscă făptașii

Două cazuri de furt, înregistrate în capitală în luna noiembrie. În primul caz este vorba despre un tănăr în vârstă de 20 de ani originar din raionul Ungheni, și amica acestuia de 28 de ani originară din raionul Basarabeasca, care au jefuit un bărbat de telefon mobil. În al doilea caz care a avut loc la începutul lunii noiembrie este implicat un tânăr în vârstă de 21 de ani din raionul Orhei, care a deposedat în mod deschis o femeie la fel, de telefon mobil, dar și de alte bunuri pe care le avea la ea.

Cazul a avut loc la data de 24 noiembrie, angajații Inspectoratului de Poliție a sec. Centru fiind sesizați de către un bărbat în vărstă de 49 de ani, comunicând că în timp ce se afla pe bd. I. Gagarin, în mod deschis a fost deposedat de telefonul mobil.

La locul faptei polițiștii au stabilit că suspecții s-au apropiat de partea vătămată și aplicând violenața i-au sustras telefonul mobil de model ,,SAMSUNG” și bani. Suspecții, prin acțiunile lor au cauzat părții vătămate un prejudiciu în sumă de 2 600 lei.

Aceștia au fost reținuți pentru 27 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, pentru comitera unui jaf stradal. Individul anterior a mai fost judecat pentru furt și jaf.

Conform legislației în vigoare , persoanele riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

Un caz asemănător a fost și la data de 2 noiembrie un tânăr în vârstă de 21 de ani originar din raionul Orhei în timp ce se afla pe strada Ion Creangă, în mod deschis a sustras de la o doamnă geanta în care se afla portmoneul cu mijloace bănești și carduri bancare, telefon mobil ,, Huawei p20 pro ”, după care a fugit într-o direcție necunoscută.

Prejudiciul cauzat femeii constituie 17 050 lei.

Furt / Sursa:Poliția

Făptașul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut, acesta fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vinovăția.

Conform legislației în vigoare, pentru fapta comisă tânărul riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.


Pub