Cotația aurului pe bursele internaționale, în scădere în urma informațiilor privind vaccinul împotriva Covid-19

Cotaţia aurului pe bursele internaţionale a scăzut brusc în ultima perioadă, pe fondul informaţiilor referitoare la producţia vaccinurilor împotriva Covid-19, conform analizelor efectuate de experţii Autorităţii de Supraveghere Financiară, scrie Agerpres.

Foto: Simbol

„Preţul petrolului este în creştere, iar cotaţia aurului a scăzut brusc, pe fondul ştirilor privind vaccinurile potenţiale şi tratamentele pentru Covid-19, care ar putea submina momentan cererea de metale preţioase", se menţionează în analiza săptămânală a ASF privind tendinţele şi riscurile pe pieţele financiare locale şi internaţionale.

Specialiştii ASF subliniază că investitorii sunt cu ochii pe companiile farmaceutice, care se duelează în transmiterea de ştiri cu privire la eficienţa vaccinurilor, care să anihileze virusul SARS-Cov-2, atât de aşteptate de întreaga planetă, iar acest fapt ar putea submina momentan cererea de metale preţioase din partea celor aflaţi în căutarea de plasamente profitabile în vremea pandemiei.

„Se pare că cvasi-optimismul investitorilor, datorat apariţiei posibilului vaccin care să readucă la viaţă şi economiile lumii, s-a transmis şi către Bursa de la Bucureşti", mai menţionează sursa citată. Volatilităţile indicilor BVB s-au redus în săptămâna 16-20 noiembrie săptămână, iar regimul a rămas unul mediu spre scăzut.

Indicii europeni analizaţi au înregistrat evoluţii pozitive pe termen foarte scurt (o săptămână - 13 noiembrie versus. 20 noiembrie), cu excepţia indicelui ISEQ al Bursei din Dublin (IE: -0,71%). Creşterile înregistrate au fost între 6,68% (indicele ASE - Grecia) şi 0,46% (indicele DAX -Germania).


Pub