Povestea unicului automobil certificat FIVA din Moldova: Mercedes-Benz 220S Coupe W180

Povestea asta e atât de specială, încât aproape că nu-ţi vine a crede că ea e despre o maşină localizată aici, în Moldova! E o istorie absolut fascinantă, prezentă chiar aici, lângă noi, printre noi, informează PiataAuto.md.

Foto: PiataAuto.md

Faceţi cunoştinţă: acesta e Vitalie Didenco, probabil cel mai aprig colecţionar de maşini retro din Moldova, tot el omul cu suflet care a reuşit să-i adune în jurul său pe o mare parte din pasionaţii de maşini de colecţie. Patima pentru maşinile de colecţie o are de foarte mult timp, încă de dinainte ca importul acestor bijuterii să fie permis în Moldova. În viaţa de zi cu zi e om de afaceri, având şi gestionând o companie de transporturi, cu o flotă proprie de camioane. Magia cea mai intensă din viaţa sa, însă, vine atunci când apasă butonul de deschidere a porţii garajului său din Chişinău. Cele 15 secunde de aşteptare sunt ca şi momentul în care priveşti flămând cele mai gustoase bucate în faţa ta şi-ţi lasă deja gura apă.

Vitalie Didenco deschide poarta garajului său din Chișinău / Sursa:PiataAuto.md

Ei bine, ceea ce avem noi în faţă e un Mercedes-Benz 220 S Coupe fabricat în anul 1958! Da, această bijuterie are 62 de ani din momentul în care e fabricată şi are, astăzi, doar 39,893 km originali la bord! Nu te grăbi să te îndoieşti dacă e adevărat sau nu. O maşină cu istorie mai documentată ca asta noi n-am văzut niciodată!

Doar 39,893 km originali pe bord are acest Mercedes-Benz din 1958! / Sursa:PiataAuto.md

Întâi de toate, noi vorbim de generaţia W180 din gama Mercedes-Benz aici, care s-a produs între 1954 şi 1959. Tot ea era poreclită Ponton în multe ţări ale lumii şi cea mai fascinantă parte e că anume acest model e considerat de către cei de la Mercedes-Benz drept prima interpretare a lui S-Class! Da, deci, practic, avem de-a face cu modelul de la care a pornit S-Class la originile sale!

Aşadar, cum a ajuns acest prim Mercedes-Benz S-Class Coupe tocmai în Moldova şi ce spune istoria sa fascinantă?

Mercedes-Benz 220 S Coupe, Moldova / Sursa:PiataAuto.md

Vitalie Didenco a visat la un asemenea model 4 ani înainte s-o poată cumpăra. Avea deja alte maşini clasice, trecuse şi prin experienţele de restaurare ale lor. Şi decisese că va căuta o ocazie de a cumpăra un asemenea model. Vânătoarea a durat foarte mult, însă, pentru că, la cât de puţine maşini au fost produse, mult mai puţine au rezistat până azi, iar momentele când sunt scoase la vânzare sunt şi mai puţine. Şi apoi, din acele maşini scoase la vânzare, starea şi istoria lor poate fi diferită.

La un moment dat, în anul 2011, a văzut acest exemplar expus la vânzare, în Beverly Hills, SUA. S-a uitat lung la ea, dar i s-a părut că preţul cerut e un pic exagerat,aşa că s-a gândit să mai ezite un pic. A doua zi, când s-a uitat din nou online, maşina era deja vândută. O scăpase ca printre degete.

Citiți întreg articolul, cu o mulțime de imagini și întreaga poveste incredibilă a acestei singure mașini certificate FIVA din Moldova, pe PiataAuto.md.


Pub