(doc) Regim special de activitate la Curtea de Apel Chișinău, pe perioada stării de urgență

Curtea de Apel Chișinău va activa într-un regim special în perioada 30 noiembrie - 15 ianuarie. Măsura a fost luată în contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul țării. Astfel, accesul persoanelor străine va fi interzis, angajații își vor putea exercita munca de la distanță, iar accesul în sălile de judecată va fi permis doa anumitor categorii de persoane.

Foto: UNIMEDIA

Angajaţii pot exercita munca de la distanţă, vor desfăşura activitatea prin muncă la domiciliu, urmând să prezinte conducătorului nemijlocit darea de seamă despre lucrul efectuat la distanţă.

Accesul persoanelor străine în incinta instanţei este strict interzis, iar cele care au calitatea de participant pe cauzele (penale, civile, administrative ) aflate pe rolul Curţii de Apel Chişinău pot depune cereri, demersuri etc., inclusiv şi cererile de solicitare a informaţiilor aferente cauzelor pendinte, doar prin poşta electronică, poşta terestră, fax şi telefon (detalii despre datele de contact pot fi găsite pe pagina oficială a Curţii de Apel Chişinău).

Va fi permis accesul în sălile de judecată doar procurorilor, avocaţilor şi altor participanţi pe cauzele privind mandatele de arest, măsurile de investigaţii speciale, măsurile asigurătorii, pe cauzele penale în ordine de apel şi recurs în cadrul cărora sunt persoane arestate, pe cauzele în cadrul cărora a fost admisă cererea privind accelerarea procedurii de examinare a cauzei şi cauzele contravenţionale ce vizează încălcarea Hotărârii Comisiei Naţionale Extraordinară de Sănătate Publică.

In perioada 30 noiembrie 2020 - 15 ianuarie 2021, Curtea de Apel Chişinău va examina doar o anumită categorie de cauze.

Vedeți mai jos informația integrală.


Pub