19:07:24 23.04.2024
Stiri

Japonia a înregistrat mai multe sinucideri în luna octombrie decât toate decesele provocate de pandemie de-a lungul anului 2020

Actualitate 30.11.2020 13:56 Vizualizări1064 Autor: Ziarul National
Japonia a înregistrat mai multe sinucideri în luna octombrie decât toate decesele provocate de pandemie de-a lungul anului 2020


Grijile provocate de pandemia de COVID-19 își pun amprenta pe sănătatea psihică a oamenilor. În octombrie, în Japonia s-au înregistrat mai multe sinucideri decât decese provocate de COVID-19 în tot anul 2020.

Numărul japonezilor care își pun capăt zilelor a crescut în luna octombrie pentru a patra lună consecutiv şi a ajuns la cel mai ridicat grad din ultimii cinci ani. Potrivit datelor oficiale, în octombrie 2.153 de persoane au recurs la gestul extrem, o creştere de peste 300 faţă de luna precedentă şi cel mai mare număr lunar din mai 2015. În comparație, până în acest moment, de la debutul pandemiei, noul coronavirus a răpus 2,087 de persoane, potrivit CNN.

Cazurile de sinucidere au scăzut constant până în iulie, dar apoi impactul economic al pandemiei de COVID-19 a început să se simtă şi numărul sinuciderilor a început să crească.


Femeile sunt cele mai stresate și cele mai predispuse să se sinucidă în pandemie

Principala cauză o reprezintă micșorarea veniturilor și teama că în curând nu vor mai avea ce să pună pe masă. Femeile s-au confruntat cel mai adesea cu gânduri sinucigașe. Experții spun că acestea s-au confruntat cu îngrijorări mai acute legate de venituri, din cauza faptului că lucrau preponderent în sectoare care și-au redus drastic activitatea: hoteluri, restaurnate și vânzări. Acestora le revine cel mai adesea și responsabilitatea de a avea grijă de copiii care sunt trimiși acasă de la școală sau de la centrele de îngrijire.

„Nici nu am avut o carantină națională până acum, iar impactul Covid este foarte mic în comparație cu alte țări ... dar totuși vedem această creștere mare a numărului de sinucideri", a spus Michiko Ueda, profesor asociat la Universitatea Waseda din Tokyo și un expert în sinucideri.

Experții au avertizat că pandemia ar putea duce la o criză de sănătate mintală. Șomajul în masă, izolarea socială și anxietatea își afectează oamenii la nivel global.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md