02:24:33 20.04.2024
Stiri

VIDEO // Eugen Tomac: „PMP este singurul partid de la București, care are ca obiectiv UNIREA R. Moldova cu România. Avem cea mai bună echipă de CANDIDAȚI care poate reprezenta Basarabia în Parlamentul de la București”

Actualitate 30.11.2020 14:36 Vizualizări1599 Autor: Ziarul National
VIDEO // Eugen Tomac: „PMP este singurul partid de la București, care are ca obiectiv UNIREA R. Moldova cu România. Avem cea mai bună echipă de CANDIDAȚI care poate reprezenta Basarabia în Parlamentul de la București” Captură privesc.eu


Liderul Partidului Mișcarea Populară (PMP), europarlamentarul Eugen Tomac, susține că formațiunea pe care o conduce a fost în permanență alături de R. Moldova, iar candidații propuși la alegerile parlamentare de pe 5 și 6 decembrie vor ajuta cel mai mult basarabenii. Declarațiile au fost făcute astăzi la Chișinău, în cadrul unui briefing de presă comun cu parlamentarul Constantin Codreanu, șefa Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din Guvernul României, Ana Guțu, dar și cu alți candidați ai formațiunii la alegerile parlamentare din România.

„Merităm încrederea românilor din R. Moldova, deoarece PMP este singurul partid din România care are ca obiectiv, are stipulat în statutul său, Unirea R. Moldova cu România. Deci, am fost mereu consecvenți, iar echipa pe care o aveți în față a acționat și va acționa la fel ca și președintele Traian Băsescu. Mulți politicieni de pe Dâmbovița descoperă, o dată la patru ani, realitățile românești din R. Moldova. Ce a făcut PMP concret pentru R. Moldova? Constantin Codreanu este un om politic nou, președintele Comisiei pentru comunitățile românești din afara granițelor țării. PMP a cerut această funcție pentru a da greutatea politică necesară acestei dimensiuni pe care o avem pe relația cu românii din această parte a țării, dar și cu românii care locuiesc în statele vecine sau toată lumea. Și-a făcut treaba bine și merită să-și continue activitatea. După deputatul Constantin Codreanu mai aveți un erou. E vorba de Alexandru Leșco, care a fost băgat pe nedrept în închisoare de Federația Rusă. A stat deținut ilegal 13 ani, cu proces câștigat la CtEDO”, a declarat Tomac.

Potrivit lui Eugen Tomac, PMP-ului se datorează faptul că în Guvernul României a fost creat Departamentul pentru Relația cu R. Moldova (DRRM).

„La solicitarea PMP a fost creat, în premieră, o structură guvernamentală care să se ocupe de relația cu R. Moldova. Acum avem DRRM, care estre condus de doamna ministru, secretar de stat Ana Guțu. Dumneaei e candidat în România la funcția de senator pentru moldovenii din județul Vrancea. Avem cea mai bună echipă de candidați, care poate reprezenta Basarabia în Parlamentul de la București. Mulți vin, promit, alții fac și foarte mult zgomot, deformează realitatea, prezintă trunchiat lucrurile, iar noi demonstrăm fapte”, a punctat Eugen Tomac.

Europarlamentarul a amintit că, acum doi ani, deputații PMP au promovat Legea privind construcția autostrăzii Unirea, care va lega Iașiul de Târgul Mureș.

„Când am elaborat acel proiect de lege, numit simbolic „Autostrada Unirii”, am știut din start că drumul nu trebuie să se încheie la Iași. Noi vom amenda Legea și vom cere ca acest proiect să se extindă până la Chișinău. R. Moldova trebuie conectată la infrastructura europeană. Atunci când toată R. Moldova va fi conectată prin infrastructură modernă la UE, atunci în mod real vom putea respira ușurați și să ne gândim la viitor. Tocmai de aceea PMP a și anunțat în programul său de guvernare că vom cere înființarea unui minister pentru relația cu R. Moldova. Asemenea proiecte mari de infrastructură, proiectele dintre APL, dar și proiectele finanțate de UE, obligă autoritățile de la București să vorbească mai puțin și să facă mai mult. Traian Băsescu zi de zi cere ca UE să-și schimbe abordarea în relația cu R. Moldova. R. Moldova nu poate avea un viitor în afara UE. Toți decidenții europeni cunosc o realitate: că un milion din cetățenii R. Moldova sunt și cetățeni ai UE și trebuie să avem curaj și să spunem mai apăsat că locul R. Moldova este în UE, iar cel mai rapid proces pentru atingerea acestui obiectiv este unirea cu România. Noi vom milita pentru acest obiectiv cu argumente politice și juridice solide”, a conchis Eugen Tomac.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md