11:02:25 28.03.2024
Stiri

Ion Chicu, discuție cu premierul de la Moscova

Actualitate 30.11.2020 16:41 Vizualizări984 Autor: Ziarul National
Ion Chicu, discuție cu premierul de la Moscova


Premierul Ion Chicu a purtat o discuție telefonică cu prim-ministrul Federației Ruse, Mihail Mișustin, anunță Guvernul de la Chișinău.

Sursa precizează că Ion Chicu i-a mulțumit omologului său rus pentru acordarea ajutorul financiar în valoare de 275 de milioane ruble rusești, oferit de Guvernului Federației Ruse agricultorilor din R. Moldova care au avut de suferit de pe urma calamităților naturale. De asemenea, cei doi au discutat și despre ajutorul umanitar acordat de Federația Rusă în perioada pandemiei, dar și despre lotul de vaccin antigripal pe care Republica Moldova l-a cumpărat de la ruși.

Chicu și Mișustin și-au exprimat interesul reciproc pentru impulsionarea relațiilor comerciale și s-a accentuat importanța restabilirii volumului de schimburi comerciale moldo-ruse cu livrarea produselor autohtone pe piața rusă.

De asemenea, premierii de la Chișinău și Moscova au făcut un schimb de opinii privind reuniunea Consiliului interguvernamental eurasiatic, care va avea loc în format online pe parcursul săptămânii curente.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md