Echipe mobile din Drochia vor verifica dacă agenții economici respectă măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus

by D M
Distribuiti mai departe...

Echipe mobile din Drochia vor verifica dacă agenții economici respectă măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. O spune primarul orașului Nina Cereteu într-un live pe Facebook. Ea a declarat că pentru a preveni răspândirea bolii, de marți, 1 decembrie, în oraș vor începe să activeze grupuri speciale care se vor asigura că agenții economici respectă măsurile de protecție, iar cei care nu se vor conforma, vor trebui să-și închidă ușile, după ce vor fi avertizați și alterior amendați. 

„De mâine își vor începe activitatea trei grupuri care vor verifica cum se respectă măsurile anticovid. Grupurile vor fi formate din reprezentanți ai Poliției, ai Primăriei și ai altor structuri din domeniu, care mai întâi de toate vor preîntâmpina. A doua oară când vor fi efectuate aceste verificări, dacă nu vor fi respectate măsurile impuse, vom recurge la amenzi și doar ulterior poate și la sistarea activității celor care nu vor dori să respecte măsurile anticovid. Situația e foarte gravă și dacă vrem să lucrăm, trebuie să respectăm condițiile”, a spus Nina Cereteu. 

„Nu vrem să aplicăm amenzi, să mergem cu băta în mână, ci să avem cât mai puține persoane infectate”, a mai adăugat primărița de Drochia și a îndemnat oamenii să adopte o atitudine responsabilă.

„Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate pentru că și sistemul medical cu greu face față, vă spun din propria experiență pentru că și eu am fost internată și știu din interior ce se întâmplă și cât de greu le este medicilor să facă față și cât de tare au obosit de situația în care se află. Nu cred că ne este atât de greu să purtăm această mască de protecție ca să nu ajungem să o purtăm pe cea de oxigen”, a adăugat Nina Cereteu. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.