Participă la panelul de discuție despre bullyingul în școli pe bază de identitate sexuală și de gen „Hărțuiește-mă! Sunt Queer”

panel-cover event

Festivalul Internațional de Film Queer Voices te invită la „Hărțuiește-mă! Sunt Queer” — panel de discuție despre bullying în școli, pe bază de identitate sexuală și gen.

Hărţuirea este cea mai răspândită formă a discriminării în şcoli. Abordăm subiectul hărțuirii pe bază de identitate sexuală și de gen împreună cu Angelica Frolov și Maxim Cuclev despre experiențele proprii de bullying sau discriminare, care e situația pe bullying de identitate și gen în Moldova, proiectele lor și posibile sugestii pentru cei care se confruntă cu bullying pe bază de identitate sexuală și de gen.

Angelica Frolov coordonează activitatea generala a programului de lobby și susţinere a drepturilor persoanelor LGBT și reprezintă interesele Centrului de Informații „GENDERDOC-M” la nivel naţional și internaţional, desfășoară consultări iniţiale, cu privire la discriminarea și încălcarea drepturilor omului bazate pe orientarea sexuală și identitatea de gen, redirecţionează beneficiari pentru a obţine consiliere juridică către un avocat profesionist. Coordonează activitatea de informare a organizaţiei și propune o evaluare de expert asupra situaţiei drepturilor omului pentru persoanele LGBT din Republica Moldova.

Maxim Cuclev se declară persoană non-binară și bisexuală deschisă, se machiază și poartă ojă pe unghii pentru că se simte confortabil dacă apare așa în public. Anul trecut, Maxim a participat la Queer Voices Workshop și împreună cu partenerul de echipă Theo Kasten, au realizat un film documentar despre tinerii LGBTQ+ din Moldova, intitulat „Listen” (Ascultă). În acest film sunt relatate istoriile și experiențele a trei tineri născuți în Moldova. 

Mai multe despre eveniment, găsești aici.

Festivalul Internațional de Film Queer Voices este organizat de A.O. Moldox și Cinema Queer Stockholm, cu sprijinul financiar al Institutului Suedez și Ambasadei Regatului Țărilor de Jos. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente