miercuri, 17 aprilie, 2024
20 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCum poți deveni furnizor Kaufland Moldova, află detalii de la Oana Lungu, director Achiziții...

Cum poți deveni furnizor Kaufland Moldova, află detalii de la Oana Lungu, director Achiziții Kaufland

Recomandate

PRIAevents, unul dintre cele mai importante evenimente destinate fermierilor din țară, în cadrul căruia a fost celebrat succesul acestora, a adunat sute de producători din Republica Moldova. 

Printre principalii parteneri ai evenimentului se numără și Kaufland, care a reușit în doar un an să lanseze 3 magazine pe teritoriul țării. Oana Lungu, director Achiziții Kaufland România și Republica Moldova, a prezentat oportunitățile disponibile producătorilor autohtoni, dar și realizările obținute datorită colaborării acestora cu Kaufland Moldova. 

Mai multe detalii despre cum puteți deveni partenerul Kaufland Moldova și livra produsele în cele 3 magazine din țară, aflați în acest articol. 

„Kaufland a reușit să deschidă peste 1300 de magazine în 8 țări ale lumii, printre care se numără și Republica Moldova. Una dintre prioritățile Kaufland este asigurarea consumatorilor cu produse de calitate. Succesul obținut în aceste țări se datorează atenției oferite solicitărilor și dorințelor clienților noștri. Încercăm să fim cât mai aproape de tot ceea ce aceștia își doresc. După deschiderea primului magazin Kaufland în 2005 în România, anul trecut ne-am lansat și pe piața din Republica Moldova”, a menționat Oana Lungu. 

Colaborarea cu producătorii locali – prioritatea Kaufland 

„Avem o abordare preponderent locală: în fiecare țară preferăm să venim cu produse ce ar corespunde preferințelor și gusturilor locale. Astfel, a ajuns a fi o prioritatea listarea produselor țării în care sunt magazinele Kaufland. Pentru a identifica cu ușurință produsele moldovenești de celelalte, acestea sunt semnalizate la raft cu ajutorul etichetei Produs în Moldova”. 

Cele mai populare produse locale în magazinele Kaufland Moldova: 

  • carne proaspătă de porc – 100% autohtonă; 
  • sortimentul de la vitrina cu servire asistată; 
  • prăjituri și torturi proaspete; 
  • sosuri și maioneze; 
  • vinuri;
  • produse de panificație; 
  • conserve de legume; 
  • întreg sortimentul de fructe și legume este asigurat datorită colaborării Kaufland cu furnizorii locali. 

Cum puteți deveni furnizorul Kaufland Moldova? 

„Pentru că tindem să susținem producătorii din Moldova și dorim ca tot mai multe produse ale acestora să ajungă în magazinele Kaufland, am optat pentru un proces mai simplu, dar obiectiv de selectare a furnizorilor”. 

  1. Furnizorul transmite prezentarea firmei, lista de articole propuse și lista de prețuri de facturare; 
  2. Achizitorul responsabil de categoria de mărfuri indicată analizează oferta și vine cu un feedback către furnizor; 
  3. După decizia pozitivă de listare, furnizorul este informat despre documentele și condițiile tehnice și de calitate pe care trebuie să le întrunească. 

„După ce producătorul care va furniza produsele prezintă documentele necesare, împreună cu reprezentanții Kaufland Moldova completează un pașaport pentru fiecare articol în parte, care ulterior este introdus cu toate datele în sistem. Astfel, fiecare articol poate fi identificat ușor”. 

Realizarea livrărilor

Livrarea la magazine se face însoțită de toate documentele necesare: 

  • Aviz – numărul articolului și denumirea Kaufland, cantitatea și data livrării; 
  • Declarația de conformitate ce trebuie să conțină toate produsele livrate în ziua indicată;
  • Factură – fiecare colet trebuie marcat vizibil cu date cum ar fi: data expirării sau data limită pentru consum, conținutul coletului, denumirea articolului, GTIN – greutate (cu excepția fructelor, legumelor, plantelor); 

Important! Mărfurile livrate trebuie să corespundă cerințelor și numărului de bucăți setat în sistem. 

Marfa este livrată doar pe paleți EUR standard neprejudiciați cu dimensiunile de 120×80 cm, înălțimea de maxim 1,95 m și greutatea de maxim 1000 de kilograme, inclusiv paletul (regulă valabilă pentru produse cu excepția fructelor, legumelor, plantelor). Paleții trebuie livrați, sortați în funcție de grupele principale de mărfuri în cazul livrării la filiale.

Paleți standard acceptați: 

  • 09899901 Euro Pallet;
  • 00081468 Green Cycle; 
  • 00011784 Chep Pallet; 
  • 00011785 Chep Half Pallet; 
  • 00011786 Chep Quarter Pallet. 

„Tindem spre asigurarea unei imagini bune, inclusiv a produselor la raft. De aceea, asemenea produse sunt livrate în cartoane de tipul „ready to sell”. 

Puteți deveni furnizor Kaufland de produse de marcă proprie

În fiecare țară, Kaufland își propune să dezvolte și o serie de produse de marcă proprie, care au la bază rețete autentice și ingrediente de cea mai bună calitate.  

Pentru aceasta trebuie să respectați cerințele: 

  • dețineți certificărilor de calitate (IFS, FSSC 22000);
  • susțineți auditul organizat de către Kaufland Germania; 
  • asigurați cantități minime de ambalare și producție; 
  • produsele trebuie să corespundă cerințelor de calitate și prețurilor; 
  • periodic, sunt realizate analize de calitate. 

Standarde de calitate pentru fructe și legume

„Pentru a asigura consumatorii cu produse de calitate, ce corespund cerințelor, am demarat un proiect cu reprezentanții GLOBAL G.A.P. în cadrul căruia a fost oferit traning și suport pentru furnizorii ce doreau să fie certificați conform acestui standard. Certificarea conform standardului confirmă sustenabilitatea mediului înconjurător și social”. 

Pentru implementarea proiectului, Kaufland a alocat 100 de mii de euro. În rezultat, 15 furnizori au aplicat pentru programul de certificare, 3 au obținut certificarea GLOBAL G.A.P., iar merele, prunele și strugurii certificați au ajuns în magazinele Kaufland Moldova în 2019. 

123 furnizori locali și peste 3750 articole 

„La moment, 123 de furnizori din Republica Moldova deja au reușit să livreze peste 3750 de articole magazinelor Kaufland. Totodată, aproximativ 150 de articole fabricate în Moldova au ajuns în magazinele Kaufland România. În perioada următoare, alte 50 de produse vor fi listate pe rafturile Kaufland România. Ne bucurăm că am reușit să stabilim parteneriate de succes cu producătorii din Republica Moldova și ne propunem să o facem în continuare cu același succes”.  

Dacă vrei să devii furnizor Kaufland Moldova, transmite oferta pe [email protected]

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale