Petiție online. Elevii cer anularea tezelor semestriale din cauza situației pandemice și a procesului ineficient de predare de la distanță

6543

Mai mulți elevi solicită anularea tezelor semestriale din cauza numărului sporit de infectări, inclusiv în instituțiile de învățământ, dar și din cauza procesului educațional ineficient în condițiile actuale de predare online. În acest sens, a fost lansată o petiție online prin care se solicită anularea tezelor și înlocuirea acestora cu un test sumativ.

În prezent, petiția a fost semnată de peste 5 700 de persoane, iar inițiatorul își propune să adune cât mai multe semnături.

„Din păcate, un mare număr de instituții de învățământ nu sunt încă adaptate pentru continuarea eficientă a procesului educațional. În mediul rural, în general, nu sunt condiții nici din partea elevilor, nici din partea instituțiilor pentru efectuarea învățământului de la distanță. Prin urmare, în ciuda acestei situații dificile, cerem înțelegerea faptului că și pentru elevi este o provocare imensă continuarea procesului educațional, care la drept vorbind stresează majoritatea elevilor din cauză că eficiența învățării și înțelegerii materialului predat a scăzut considerabil, care a dus la scăderea performanțelor școlare și, totodată, instituțiile de învățământ au devenit mari focare de infecții. De aceea, solicităm respectuos anularea tezelor, ca în România, și înlocuirea lor cu un test sumativ, pentru ușurarea situației dificile în care ne aflăm”, scrie în textul petiției.

Puteți semna petiția AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente